Vágólapra másolva!
Tragédiák árnyékolták be a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig Borussia Mönchengladbach elleni hétvégi győzelmét.

A két magyar játékossal felálló RB Leipzig két csodagóllal aratott 2-0-s győzelmet a Borussia Mönchengladbach ellen szombaton, azonban sem a szurkolók, sem pedig a játékosok nem tudtak önfeledten ünnepelni, mivel a meccs előtt egy lipcsei szurkoló rosszul lett, s ugyan megpróbálták újraéleszteni, de végül nem sikerült megmenteni az életét. A Leipzig már a mérkőzés szünetében közölte a szomorú hírt a közösségi oldalán, a Red Bull Arénában pedig síri csend lett úrrá. 

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach
A lipcsei szurkolók csendben nézték a mérkőzést
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A mérkőzést megelőző napon pedig az Mönchengladbach egyik drukkere vesztette életét egy autóbalesetben, így a két szurkolótábor a találkozó végén telefonokkal világított és a halott szurkolók emlékére énekelt a stadionban.

"Azt hiszem, helyesen reagáltak a szurkolók. Az ilyen pillanatok sosem könnyűek. Az emberek várják a hétvégét, a meccset, aztán észreveszed, hogy valami nincs rendben. Rájössz, hogy vannak fontosabb dolgok az életben. Pénteken egy Gladbach-szurkoló, ma egy Lipcse-szurkoló. Tragikus, részvétem a családoknak" – mondta a meccs után a lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose.