Vágólapra másolva!
Gera Zoltán, korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó lett az NB II-ben szereplő Vasas vezetőedzője. A Fradi legendája elmondta, miért vállalta a piros-kékek vezetését.

Hétfőn jelentették be, hogy Gera Zoltán távozik az U21-es válogatottól és a Vasas vezetőedzője lesz. Gera szerdán debütál a csapat élén, a megyei I. osztályú Mezőörs ellen lépnek pályára a Magyar Kupában.

„Még nekem is szokatlan, de szerintem gyorsan megszokom. Játékosként sem voltam vándormadár típus, de ez most egy jó feladat” – mondta Gera Zoltán a Nemzeti Sportnak arról, milyen érzés, hogy a Vasas címere van mostantól a munkaruháján.

Gera Zoltán klubmunkára vágyott
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Klubcsapatnál szerettem volna dolgozni. Nagyon megtisztelő, felelősségteljes munkakör volt a korosztályos válogatott, de időszakos munka, igazából csak néhány nap van a taktikát ismertetni, gyakorolni, itt napi kapcsolatban kell lenni a játékosokkal, a stábtagokkal. Nem három hónap, hanem sokszor három nap van két tétmérkőzés között, ez egészen másfajta kihívást jelent. Nem tagadom, hiányzott a futballpálya, a napi munka, ezért léptem ki a szövetségi edzői státuszból” – mondta Gera arról, miért vállalta a Vasas felkérését.

A célokkal kapcsolatban elmondta, „a cél egyértelmű, fel kell jutni az első osztályba”.

A Vasas szerdán a Mezőörs KSE otthonában lép pályára, ahol olyan korábbi klasszisok szerepelnek, mint a 46 éves Vayer Gábor, aki korábban az NB I-ben szerepelt, vagy Vadász Viktor, Zámbó Bence, illetve Debreceni András, akiknek mind van NB I-es múltjuk. A Mezőörs 13 forduló után vezeti a bajnokságát.