Vágólapra másolva!
Olaszországi légiósainkról és a több olasz csapattal hírbe hozott Sallai Rolandról faggatták hazájában Marco Rossit. A Freiburg magyar légiósát nem győzte ajánlgatni az erősíteni szándékozó topcsapatoknak a magyar szövetésgi kapitány.

Jól teljesítenek a magyarok 

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kerettagjai közül 

nem csak a másodosztályban szereplő Balogh Botondot és Nagy Ádámot, de a Torino kölcsönjátékosaként Kecskeméten játszó Horváth Krisztoferről is elmondta a véleményét.

 Sallait pedig nem győzte ajánlgatni az erősíteni szándékozó topcsapatoknak - szúrta ki a Ripost.

SC Freiburg, Bayern München, Sallai Roland, Kim Mindzse
Sallai Rolandnak szintet kell lépnie
Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A Serie B tabelláját vezető Parma 21 éves magyar védője egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt és elég sokat játszik is, a télen Pisából a Speziához kölcsönadott 28 éves Nagy pedig máris fontos játékossá vált új csapatában. Ha csak közbe nem jön valami, Rossi mindkettejükre számít az Európa-bajnokságra tervezett keretébe. Elismerően beszélt a 22 éves Horváthról is, aki szerinte jó úton halad, hogy rövidesen szintet lépve bontakoztassa ki a kivételes tehetségét.

Sallai Rolandnak szintet kell lépnie

Pár lépéssel előtte jár már ebben Sallai, aki már hatodik éve bizonyít a Freiburg Bundesliga-csapatában – és Rossi szerint megérett az újabb ugrásra a karrierjében.
 

Szoboszlai Dominik után ő a válogatottunk legnagyobb tehetsége: mindennél jobban ajánlom mindenkinek, mert bármelyik klubban képes játszani, még a topcsapatokban is.

 Nem a Freiburgot bántom, csak azt mondom, hogy mi mást lehetne kívánni: minőségi, gyors, robbanékony játékos. Itt az ideje egy topklubba mennie, nagyon jónak látom őt" – mondta Rossi.

Sallai Roland az utóbbi években gyakran váltott menedzsert, nem titkoltan azért, hogy a Freiburgnál is erősebb klubba, a német Bundesligánál is erősebb bajnokságba segítsék. Februárban csatlakozott a Szoboszlai Dominikot – és több más válogatottat: Schäfer Andrást, Bolla Bendegúzt, Kalmár Zsoltot és társaikat – is képviselő Esterházy Mátyás ügynökségének (ESM Sports) csapatához.