Vágólapra másolva!
Az angol női labdarúgó Ligakupa vasárnapi döntőjében az Arsenal és a Chelsea csapott össze egymással. A rendes játékidő 0-0-val zárult, annak hajrájában pedig a 72-szeres norvég válogatott Frida Maanum váratlanul összeesett a pályán, és orvosi ellátásra szorult.

Frida Leonhardsen Maanum kezdőként lépett pályára a Chelsea elleni Ligakupa-döntőn, ám az Arsenal 24 éves norvég középpályásának idő előtt befejeződött a mérkőzés.

Frida Maanum, Arsenal
Frida Maanum kezdőként lépett pályára a Chelsea elleni Ligakupa-döntőn
Fotó: Adrian DENNIS / AFP

A rendes játékidő hosszabbításában Frida Maanum váratlanul összeesett a pályán, a játékvezető először észre sem vette az esetet, ami nem a labda környékén történt. Elsőként Maanum csapattársa, Katie McCabe szaladt oda a középpályáshoz, majd egyre többen, végül az orvosi stáb is a segítségére sietett. Több mint negyed órán át ápolták a focistát, majd hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán levitték a pályáról, mielőtt a csapatok elkezdték a hosszabbítást. Az Arsenal nem sokkal később a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy Maanum eszméleténél van, beszél és állapota stabil.

Frida Maanum, Arsenal
Frida Maanum, az Arsenal játékosa összeesett a pályán
Fotó: Adrian DENNIS / AFP

A mérkőzést végül az Arsenal nyerte 1-0-ra Stina Blackstenius 116. percben szerzett góljával, ezzel a svéd csatár lett a sorozat gólkirálya, az Ágyúsok pedig megvédték a címüket az angol Ligakupában.

Kapcsolódó cikkek