Vágólapra másolva!
Ez már tényleg az őrültek háza! A Chelsea női focicsapatának edzőnője, Emma Hayes az elvesztett Ligakupa-döntő után olyan balhét csinált, hogy abba a stadion falai is beleremegtek.

Angliában vasárnap délután rendezték meg az Arsenal-Chelsea női Ligakupa döntőt. 90 perc után 0-0 volt az állás, a trófea sorsát a 116. percben lőtt góllal (a svéd Stina Blackstenius volt a gólszerző) az Arsenal csapata nyerte meg.

Emma Hayes, aki férfi agresszióval vádolta meg férfi kollégáját
Photo by Adrian DENNIS / AFP

A mérkőzés után tört ki az a botrány, amely tényleg nem mindennapos, bár a világ mostani alakulását elnézve már meg sem lepődünk mindezen. A győztes csapat edzője, a svéd Jones Eidevall a szokásoknak megfelelően várta az ellenél edzőjének gratulációját. Azonban teljesen más történt. Nézzék meg az esetről készült videót.

Ezen jól látható, hogy a vesztes Chelsea edzőnője, Emma Hayes nem fog kezet, hanem egyszerűen ellöki az Arsenal edzőjét, majd dühösen továbbmegy.

Később persze kiderültek a részletek. Emma Hayes a sajtótájékoztatón közölte, hogy nagyot csalódott svéd kollégájában, mert - és most tessék figyelni - 

a svéd mester férfi agressziót alkalmazott a játékosokkal szemben.

 Mármint természetesen az ellenfél játékosaival szemben. Mire gondolhatott a költő, akarom mondani az edzőnő? Talán erre a jelenetre?

Ezen a videón csak annyi látszik, hogy a meccs hevében a svéd edző tényleg hevesen reklamál, majd odaszólt az egyik Chelsea-játékosnak. Ezért sárga lapot kapott, bár Emma Hayes szerint - természetesen - azonnal ki kellett volna állítani a magáról megfelekedkezett edzőt. Jó, hogy nem azonnali akasztást követelt a stadion kezdőkörében.

Komoly férfi agresszió volt ez

"Abszolút nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy valaki férfi agressziót használjon egy női játékossal szemben" - dühöngött a meccs után a vesztes csapat edzőnője. (Mondjuk, ha egy férfi edzője van egy női csapatnak, mégis milyen agresszió lehet ott a tréner részéről?) "Van annak egy módja, hogyan kell viselkedni egy edzőnek a pálya szélén" - folytatta Emma Hayes. "Nekünk példaképeknek kell lennünk. 

Az agresszió, a férfi agresszió számomra elfogadhatatlan

 - mondta még a csalódott edző. "Sárga lapot adtak neki, pedig ki kellett volna állítani. Én azért küzdök folyamatosan, hogy nyerjek. Természetesen elfogadom, hogy ezen az estén az ő csapata győzött. De amit művelt, azt nem tudom elfogadni."

A svéd edző mindent tagad

A svéd edző nagyon felelőtlennek minősíette Emma Hayes mondandóját és viselkedését. Természetesen visszautasította a szavait. "Azt gondolom, hogy 

az a kifejezés, amit kollégám használt - a férfi agresszió - csak arra jó, hogy az indulatokat felkorbácsoljuk. Nagyon felelőtlennek tartom Hayes-t, hogy ezekkel a cimkézett mondatokkal jön elő. 

Amit mond rólam, az nem igaz. Férfi vagyok, de nem agresszív férfi. Ami a konkrét esetet illeti, én azt egyáltalán nem tartom nagy dolognak. Egy sima bedobás volt, nem voltam agresszív. Az egész mögött a Chelsea ármánykodása van. A meccs előtt azt szerettük volna, hogy a döntőt több labdás rendszerben (ez azt jelenti, hogy amikor kimegy a labda az oldalvonalon vagy az alapvonalon, azonnal új labdával menjen tovább a meccs) játsszuk le, de a Chelsea erre nem volt hajlandó. Ok, mondtuk, legyen egylabdás. Erre mi történt? Jött ez a bedobás, a labdát az ellenfél elrúgta messzire, majd új labdával akarta folytatni a meccset. Ezt tettem szóvá."

Jonas Eidevall hozzátette, hogy ez az egész vita méltatlan és nem is akar mindezzel foglalkozni. "Minden edzőnek van egy stílusa a pálya mellett és a meccsek után is. 

Jó, ha a csapatod nyer, de azt is el kell tudni viselni, ha veszít. Mindkét esetben felelősségteljesen kell viselkedni.

A harmadik gól után csak dorombolt az edzőnő

A két edző már korábban is vívott egymással heves szópárbajokat. A 2021-es női FA kupadöntő előtt Eidevall azt mondta: "Van néhány babonám. Sosem hagyom, hogy fekete macskák keresztezzék az utamat. Ha Emma Hayes-en múlna, minden bizonnyal ezer fekete macskát küldene rám, csakhgy veszítsek."

Miután a döntőt a Chelsea 3-0-ra megnyerte, Emma Hayes így vágott vissza: "London felett kék az ég. A harmadik gólunknál nem tettem mást, mint doromboltam."

Emma Hayes nemsokára az Egyesült Államok női válogatottjának a szövetségi kapitánya lesz. Ez volt az utolsó olyan meccs, hogy a két edző egymás ellen vezényelte csapatát.

A meccs összefoglalója: