Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Kiszivárogtak egy korábbi WhatsApp beszélgetés részletei, amelyet 2019-ben az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin a szervezet alelnökével, Luis Rubialesszel folytatott. Ebben Ceferin idiótának és rasszistának nevezte a Real Madrid elnökét, Florentino Pérezt.

A felek közötti állítólagos üzenetváltás 2019. december 6-án zajlott, ekkoriban Florentino Pérez és a Barcelona korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu már azt tervezték, hogy előállnak a forradalmi Európai Szuperliga (ESL) ötletével. A húszcsapatosra tervezett ESL ötletével végül 2021 áprilisában a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus mellett további kilenc egyesület - a Manchester United, a Liverpool, a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea, a Tottenham, az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan - állt elő. A tervek szerint 20 topklub részvételével indították volna el az új elitsorozatot, amelyben a gigászok folyamatosan egymás ellen játszanának, mindez pedig óriási érdeklődést generálna az egész világon. 

Az UEFA és a FIFA a javaslatot erőteljesen ellenezte, az európai szövetség 2021 májusában fegyelmi eljárást is indított a szuperligát továbbra is erőltető három klub ellen,

így a kezdeményezés végül nem jutott el a megvalósításig, ám Florentino Pérez állítólag még nem mondott le róla.

Real Madrid v Real Sociedad - La Liga
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez szerette volna megreformálni az európai futballt
Fotó: Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

Idiótának és rasszistának nevezte Florentino Pérezt az UEFA elnöke

Az UEFA elnöke a kezdetektől fogva ellenezte Pérezék ötletét, a kiszivárgott beszélgetésben pedig az ezzel kapcsolatos aggályainak adott hangot.

"Beszélek Florentinóval ha szeretnéd, mert ha itt Spanyolországban Javier Tebas (a La Liga elnöke) és Florentino is ellenem van, az lehetetlen küldetés számomra, hogy én kiálljak a saját érdekeinkért. Gondolkodjunk, mi lehet a legjobb megoldás. Szerintem próbáljuk nyugalomra inteni őt, de veled vagyok, 100 százalékig. Ne izgulj emiatt egy másodpercig sem" - írta a WhatsAppon Ceferinnek Rubiales, aki akkoriban az UEFA alelnöke és a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke is volt, majd utóbbi posztjáról lemondott, mert a tavalyi női foci-vb után szájon csókolta a spanyol válogatott játékosát, Jenni Hermosót.

Én nem akarok beszélni Florentinóval, ő is csak miattad tenne így. Ne próbáld miattam nyugtatgatni, nincs szükség rá. Büszke vagyok és támogatlak. Ő egy idióta, egy rasszista.

Amit tőled kérnék inkább, hogy légy erős!" - idézte Ceferin válaszát a sport365.hu.

Az UEFA elnöke az Európai Szuperliga ötletének kivégzését követően úgy nyilatkozott, ez az elképzelés tönkretette volna az európai futballt és Florentino Pérez egocentrikusan és önzően gondolkodott az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről