Vágólapra másolva!
Ha már az előző szezonban Premier League-et megnyerő focisták csak a keserű pirulát nyújtják át minden héten, legalább a rögbisek odateszik magukat, hogy valami jót is írhassunk Leicesterről.

Azok után, hogy tavaly mi magunk sem győztünk dicshimnuszokat zengeni a Premier League-ben az évszázad meglepetését okozva bajnoki címet nyerő Leicester City futballcsapatáról, idén már nincs könnyű dolgunk, ha hasonlóan akarunk tenni.

Szerencsére azonban az angliai város nem csak a fociról szól, hiszen a rögbi egyik fellegvára is, a sportág pedig, íme, a segítségünkre sietett egy jó sztorival. Még a hétvégén történt, hogy egy alsóbb osztályú meccsen két helyi csapat, az Aylestone Athletic és az Aylestone St James összecsapásán az egyik játékos szerencsétlenül esett, és mentőt kellett hozzá hívni. A pályára hajtó jármű azonban nem tudott elindulni a beteggel, a felázott mély talaj ugyanis nem engedte.

Ekkor léptek akcióba a rögbisek, és gyönyörű csapatmunkával kitolták a pályáról a mentőt.

"Köszönjük a rögbicsapat segítségét – hálálkodott a történtek után az East Midlands-i mentőszolgálat szóvivője. – Szerencsére nem sokáig voltunk elakadva, így a sérült nem látta kárát."

És még egy jó hír: az egyik helyi kórházba szállított sérültet csak megfigyelésre tartották bent, és már jól van, tájékoztatott a klubja, az Ayleston St James RFC.

Az eset egyébiránt nem példa nélküli: két hónappal ezelőtt az olasz harmadosztályú (Serie C) bajnokságban láthattak hasonlót a nézők: ott a Casalmaggiore és a Valle Camonica játékosai tolták ki a pályáról együttes erővel a megfeneklett mentőt.