Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok brit rövidpályás gyorskorcsolyázó, Elise Christie egy időre teljesen kiírja magát a közösségi médiából a rossz lelki állapota miatt.

A 29 éves brit klasszis – aki 2017-18-ban a magyar váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor párja volt – a phjongcshangi téli olimpia óta került egyre rosszabb állapotba, és 2020 első napjaiban döntött úgy, hogy egy időre elvonul a nyilvánosság elől.

Mint írja

Szeretnék ennél jobb lenni, és jobb emberként visszatérni, és mindenkivel kibékülni, akivel haragban vagyok. Újra meg kell találnom magamat, újra önmagam kell legyek. Az időmet arra fogom használni, hogy a korcsolyázásra koncentráljak, a kapcsolatomra a fiúval, akit szeretek, a barátaimra, akik a legfontosabbak a számomra, és a családomra, akik a legnagyobb szurkolóim. Nem tudom, hogy kerültem ennyire távol az igazi önmagamtól, de most lesz időm, hogy kitaláljam, és újra boldog lehessek. Hálás vagyok mindenkinek, különösen azoknak, akik mindig megértettek. Vigyázzatok magatokra!" – írja Christie, majd azzal zárja a közelményt, hogy a stábja továbbra is be fog számolni az eredményeiről és a felkészüléséről.

Elise Christie háromszoros Európa-bajnokként, éremre esélyesként érkezett a 2014-es szocsi téli olimpiára, ami óriási csalódással zárult számára, miután mindhárom egyéni szám döntőjében kizárták. Ezt követően is a legjobbak között tartották számon,

amit hét további Eb-elsősége, valamint a 2017-es rotterdami vb-n szerzett három aranyérme (1000, 1500 méter és összetett) támasztott alá.

A 2018-as téli olimpián azonban ismét nem járt sikerrel: 1000 és 1500 méteren újra kizárták, az 500 méteres döntőben pedig bukott, és súlyosan meg is sérült.

A súlyos sérülése a phjongcshangi téli olimpián nagyon megviselte Elise Christie-t Forrás: AFP/Mladen Antonov

Ezt követően került egyre rosszabb lelki állapotba, amin nem segített, hogy a Brit Olimpiai Bizottság szinte teljes mértékben megvonta a támogatást a rövidpályás gyorskorcsolyától, a sportágat pedig Christie-n kívül jóformán az összes felnőtt versenyző elhagyta. Egy 2019 tavaszi interjúban elmondta, hogy ekkoriban nagyon sokáig antidepresszánsokon élt és még öngyilkossági kísérlete is volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!