Casillas, Buffon és Dibusz: ezek a kapusok kaptak ajándéksört Messitől - fotó

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on March 07, 2020 Barcelona's Argentine forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain. - Lionel Messi said on September 4, 2020 that he will stay at Barcelona, insisting he could never go to court against "the club of his life". (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi a La Liga 15. fordulójában a Real Valladolid ellen belőtte a 644. gólját az FC Barcelona színeiben, ezzel az argentin klasszis megdöntötte a brazil Pelé egy klubban lőtt gólokra vonatkozó 643-as gólrekordját. Ahogy azt korábban megírtuk, a hatszoros aranylabdás minden egyes kapusnak küldött egy (vagy jóval több) egyedi sorszámmal ellátott sört, akinek az elmúlt 15 évben betalált a katalán csapat színeiben. Most azt is megnézheti, kiket vendégelt meg Messi, és kik kapták tőle a legtöbb italt. A listán olyan kapus legendák szerepelnek, mint Iker Casillas vagy Edwin Van der Sar, de még a Fradi kapusa, Dibusz Dénes is megtalálható a sorban.

A Nemzeti Sport vette észre, hogy egy Reddit-felhasználó elkészítette annak a 160 kapus nevét tartalmazó a listát, akiknek Lionel Messi gólt lőtt az elmúlt 15 évben. Az amerikai Budweiser sör gyártói Messi rekorddöntése után minden egyes kapusnak, aki Messi 644 barcelonai góljából akár egyet is kapott, küldtek egy (vagy több) egyedi, sorszámmal ellátott sört díszdobozos sort.

Az illusztris névsorban olyan kapusok vannak, mint Iker Casillas, Gianluigi Buffon, Jan Oblok, Manuel Neuer és a Ferencvárros kapusa, Dibusz Dénes, akinek a hatszoros aranylabdás az októberi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen lőtt gólt tizenegyesből.

Lionel Messi áldozatai Forrás: transfermarkt.com