Vágólapra másolva!
Megdöbbentő eset játszódott le az osztrák másodosztályban szereplő Blau-Weiß Linz legutóbbi mérkőzésén, ahol kis híján tragédiát okozott egy beültett defibrillátor.

Az Austria Lustenau elleni Osztrák Kupa-mérkőzés hajrájában a vendégek ghánai játékosa váratlanul szívéhez kapott, majd jajgatva összeesett, írja a BT című dán oldal, megemlítve, hogy a csatár 2020 augusztusa és idén február között a dán élvonalbeli Vejle focistája volt. A csapatot pedig azért kellett elhagynia, mert a kötelező orvosi vizsgálat a 2020 januári szívműtétjét követően nem találta már alkalmasnak arra, hogy a dán élvonalban szerepeljen.

Ezt követően tért vissza Ausztriába, ahol európai karrierje elkezdődött, és lett a linzi csapat játékosa. A kupameccsen történetekkel pedig óriási szerencséje volt: az orvosok szerint a bőre alá beültetett defibrillátor lett zárlatos, viszont éppen a kispadok előtt esett össze, így pillanatokon belül ott voltak mellette az orvosok, akik nagyon gyorsan stabilizálni tudták az állapotát.

Kórházba szállították, ahol rendbe tették a rakoncátlankodó eszközt, Dwamena pedig csütörtökön már vidáman posztolt a közösségi oldalán a kórházi ágyról.