Bűnösnek vallotta magát az Oroszországban fogva tartott amerikai kosaras

diplomacy Basket Horizontal
US WNBA basketball superstar Brittney Griner arrives to a hearing at the Khimki Court, outside Moscow on July 7, 2022. - Griner, a two-time Olympic gold medallist and WNBA champion, was detained at Moscow airport in February on charges of carrying in her luggage vape cartridges with cannabis oil, which could carry a 10-year prison sentence. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát az ügyét tárgyaló orosz bíróság előtt a kábítószer birtoklás címén őrizetbe vett olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, Brittney Griner.

A 206 centi magas, kétszeres olimpiai és világbajnok sztárt februárban tartóztatták a moszkavai seremetyevói repülőtéren, amikor elhagyni készült az országot napokkal az ukrán-orosz háború kitörése után. A kosaras táskájában az Oroszországban illegálisnak számító kannabisztartalmú olajat találtak.

Griner, aki bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, kijelentette, hogy nem szándékosan sértette meg a törvényt - mint mondta, hogy sietve pakolt össze, és véletlenül kerültek a tégelyek a csomagjába -, majd azt mondta, hogy később szeretne részletes vallomást tenni, de időre van szüksége, hogy felkészülhessen. A bíró ezt követően elnapolta a tárgyalást, amely egy hét múlva folytatódik.

Oroszországban, ahol a büntetőperes eljárások mindössze 2 százalékában születik felmentő ítélet, nem sok jóra számíthat Griner, aki a legrosszabb esetben akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.