Vágólapra másolva!
34 éves korában tüdőrákban meghalt Nicolas Schindelholz svájci labdarúgó, adta hírül korábbi klubja, az FC Basel.

Schindelhoznál 2020-ban diagnosztizáltak tüdőrákot. A játékos halálhírét korábbi klubja, a magyar válogatott csatárt, Szalai Ádámot is foglalkoztató FC Basel a közösségi oldalán erősítette meg.

Schindelholz 16 évesen kezdte profi pályafutását az FC Dornach csapatában, innen került Bázelbe, ahol az első éveiben Yann Sommer, Fabian Frei, Timm Klose, Eren Derdiyok fémjelezte nagy generáció mellett pallérozódot, majd az U21-es csapat kapitánya is volt.

Schindelholzot mindenki nagyon szerette szerény, becsületes jelleme miatt. Ő maga ugyan csak a Thun, a Luzern és az Aarau csapatában játszott az élvonalban, és nem lehetett részese a Basel nagy sikereinek, emiatt soha nem volt benne keserűség.

"Ők mind a barátaim, nem irigylem tőlük a sikert. És elégedett vagyok azzal, amim van" - idézi az egykori játékost a svájci Blick.

Ugyancsak feleleveníti a lap azt a nyári napot, amikor Schindelholz tudatta akkori klubja, az FC Aarau sportigazgatójával, hogy rákos. Ezután arra kérte Sandro Burkit, hogy "a többi játékosnak még ne szóljon! Hadd élvezzék a szabadságukat".