Vágólapra másolva!
Újabb információk jelentek meg a hétfőn este súlyos sérülésekkel kórházba került egykori világbajnok sakkozóról, Anatolij Karpovról. A hírek szerint a világhírő nagymester rendkívül részeg volt.

A 71 éves Karpovot hétfőn este súlyos sérülésekkel szállították a Szklifoszovszkij idegsebészeti klinikára, ahol azóta is az intenzív osztályán ápolják súlyos fejsérülésekkel. A sakkozó képviselője, Andrej Kovaljov azt mondta, hogy a parlamenti képivselőként dolgozó Karpovot az Állami Duma épülete előtt megtámadták és összeverték. Tény, hogy koponyasérülése és bal combcsontjának törése támadásra is utalhat.

Ugyanakkor az Izvesztyija című lap információi szerint a köztudottan alkoholista Karpovnak rendkívül magas 2,76 ezrelék volt a véralkoholszintje, amikor beszállították.

Nagy a sötétség az Anatolij Karpovval történtek körül Forrás: Sputnik via AFP/Pavel Lisitsyn

A tisztánlátást nem könnyíti meg, hogy ahányan nyilatkoznak, annyifélét állítanak, így a sportág 12. világbajnokának felesége és lánya is egymásnak ellentmondó állításokkal bombázza a sajtót. Míg a lánya, Szofija szerint Karpov az otthonában esett el és verte be a fejét, addig felesége, Natalja Bulanova egy meglehetősen kétes sztorival állt elő.

Elmondása szerint szombaton sétálni ment a férjével, amikor egy idő után arra lettek figyelmesek, hogy Karpov sántítani kezdett. Azt hitték, hogy a lábával történt valami, ezért bementek a sürgősségire, ahol megállapították, hog a fején van egy kisebb vérömleny, ezért benntartották, de nincs nagy baj, és hamarosan haza engedik.

Abban hasonlít a két sztori, hogy a feleség szerint sem történt támadás, Karpov egy otthoni esés következtében szerezhette a fejsérülését.

Azt ugyanakkor több egymástól független orosz forrás is egybehangzóan állítja, hogy Karpov részeg volt, amikor kórházba került.