Vágólapra másolva!
A Barcelona korábbi futballsztárja, Gerard Piqué a Shakirával való szakítása után folyamatosan a figyelem középpontjában van. A világ- és Európa-bajnok focista miatt most a világhírű tenisztorna, a Davis-kupa omolhat össze.

Nem Gerard Piqué mostanság a legnépszerűbb közszereplő. A korábbi futballista tavaly nyáron megcsalta a világhírű kolumbiai énekesnőt, Shakirát, és kettejük válása azóta rengeteg botrányhoz vezetett. A Barcelona egykori sztárja a tenisz világában is a kritikák kereszttüzébe került, egy megkérdőjelezhető üzleti döntés miatt a világhírű Davis-kupa jövőjét is bizonytalanságba sodorta.

A Bors megírta, hogy a legendás katalán védő által vezetett befektetési csoport, a Kosmos 2018-ban 25 évre megszerezte a Davis-kupa jogait egy hárommilliárd dolláros üzlet keretében.

A lelkesedés azonban öt év alatt teljesen eltűnt, a szerződést pedig nemrég fel is bontották,

így a 2024-es évet már totális bizonytalanság övezi. A Nemzetközi Teniszszövetség vezetői egyelőre nem tudják, mit hoz a jövő, köszönhetően annak, hogy Piqué és csapata a szerződés ötödénél faképnél hagyta őket.

Gerard Piqué nem csak Shakirát dühítette fel Forrás: AFP/Don Emmert

A 36 éves korábbi futballista 2019-ben a Davis-kupa lebonyolítási rendszerét is megváltoztatta, ami annyira borzalmas lett, hogy még a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadalt is felháborította.