Vágólapra másolva!
Nem mindennapi eset történt meg Angliában. Egy bűnbanda ugyanis elfoglalta egy Premier League-sztár otthonát, az épületben pedig kannabiszt termesztettek.

A Premier League-sztárt szabadon engedték

Az Anglia északnyugati részén található ingatlanban a rendőrség razziát hajtott végre, és kábítószer előállítására alkalmas kannabiszt foglalt le. A háztulajdonos Premier League-futballista és épületének bérlőnője kényelmetlen kérdéseket kapott.

A műanyag zsákokban több mint húsz kilogramm zöldes színű, szárított kannabiszvirágzatot találtak.
Drogtanya lett a focista házából 
Fotó: NAV Facebook / NAV Facebook

A focistának például papírokat kellett bemutatnia annak bebizonyítására, hogy miközben ő az ingatlan tulajdonosa, valaki más lakott benne. 

A labdarúgó, akit az egész hercehurca sokkolt, dokumentálta ártatlanságát, ezért vádemelés nélkül szabadon engedték

 - írja a Ripost.

A focista egyik családtagja kezelte az ingatlanokat

A The Sunnak elárulták, a futballista egy másik családtagja kezeli az ingatlanokat. Az Országos Rendőr-főkapitányok Tanácsa kijelentette:

A kannabisztermelésben részt vevő szervezett hálózatok más súlyos bűncselekményekhez is kapcsolódnak, mint például az A-osztályú kábítószerimporthoz, a rabszolgasághoz és az erőszakhoz.”

A brit törvények szerint a kannabisz előállítása és birtoklása akár 14 éves börtönbüntetést is eredményezhet. Ha a bérbeadó elmulasztja bejelenteni az illegális tevékenység gyanúját, szintén felelősségre vonható, és hasonló büntetésben részesülhet, mint a termesztők.