Vágólapra másolva!
Nem sikerült jól Talmácsi Gábor időmérő edzése a Moto2 Holland Nagydíján. A magyar pilóta elesett, kénytelen volt befejezni a tréninget, melyen csak 23. lett.

Kiváló időben került sor a MotoGP Holland Nagydíjának időmérő edzésére pénteken. Assenben szombaton rendezik a futamot, így a világbajnoki mezőny kivételesen szabad vasárnapot kap majd.

Talmácsi Gábor több gumikombinációt is kipróbált pénteken, délelőtt a tizenegyedik időt érte el. Délután egy gyors körrel kezdett a magyar versenyző, mellyel az első tíz versenyzőhöz tartozott az edzés elején.

Tizenhét perce tartott a kvalifikáció, amikor az egyik gyors kanyar kombinációban Talmácsi motorjának eleje megcsúszott, és nagy sebességgel a sóderágyba vágódott. A motor olyan rossz helyen állt meg, hogy le kellett állítani az edzést. A SpeedUp versenyzője komolyabb sérülés nélkül megúszta az esést. Néhány perc várakozás után a mezőny újra elindult, Talmácsi motorját azonban nem tudták helyreállítani az edzés végig, így ő már nem tudott javítani, az addig elért ideje végül a huszonharmadik rajthelyet jelenti számára. A magyar versenyző csapattársa, Andrea Iannone indulhat az első rajtkockából.

"Ez az edzés nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem. Az egyik kanyarban megcsúszott a motorom eleje és már nem tudtam menteni, elestem. Nagyon akartam, éreztem, hogy jó a gép, tudok gyorsan menni, erre kénytelen voltam befejezni az edzést. Nem vagyok elkeseredve, mert a motor beállításai nem rosszak, fel fogok jönni a huszonharmadik helyről, és végig oroszlánként fogok küzdeni. A mérnökeim egy éjszaka alatt rendbe hozzák a motort és úgy gondolom nem lesz gond. Azért is megcsinálom" - mesélt a nehéz időmérőről Talmácsi.

Moto2, Holland Nagydíj, időmérő edzés:
1. Andrea Iannone 1:39.092 perc
2. Ratthapark Wilairot, 1:39.307
3. Alex Debon 1:39.584
4. Tomizava Soja 1:39.664
...
23. TALMÁCSI GÁBOR 1:40.475