Marad a WTCC-ben Michelisz mumusa

AUTO - WTCC LOSAIL 2016 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport november NOVEMBRE WTCC
MULLER Yvan (fra) Citroen C Elysee team Citroen TOTAL WTCC portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Losail from November 23 to 25 Qatar - Photo Clement Marin / DPPI
Vágólapra másolva!
A versenyzéstől visszavonult ugyan, de nem kerül távol a túraautó-világbajnokságtól a francia Yvan Muller. 

A WTCC négyszeres világbajnoka tavaly jelentette be, hogy abbahagyja a versenyzést, de a legfrissebb hírek szerint nem búcsúzik a sorozattól:

a Volvo gyári csapata, a Polestar Cyan Racing fejlesztő pilótája és senior tanácsadója lesz

ebben a szezonban. A francia pilóta 11 évig versenyzett a túraautó-világbajnokságban, ebből három évet a Citroennél töltött.

Yvan Muller (balra) és Michelisz Norbert (jobbra) többször is csatáztak egymással a WTCC-ben Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Év elején tesztelte a Polestar TC1-es S60-asát, most pedig hivatalosan is megerősítették az együttműködést.

"Nagyon örülök a közös munkának a Cyan Racinggel. Már tavaly, az első szezonjuk végén látni lehetett, hogy gyorsan fejlődnek, télen pedig még nagyobb előrelépéseket tettünk, már közösen.

- mondta a TouringCarTimes-nak a francia autóversenyző.

Yvan Muller 11 évig versenyzett a WTCC-ben Forrás: DPPI/Clement Marin

A Cyan Racing vezetője, Christian Dahl szerint nincs még egy olyan tapasztalt pilóta a világon, mint Yvan Muller.

"Annak ellenére, hogy ennyire friss az együttműködésünk, már látjuk, hogy mennyi pluszt ad hozzá a munkánkhoz a tudása és a szakértelme.

Pillanatnyilag nem tervezzük, hogy Yvan versenyezni fog, hanem a tesztelésben és a fejlesztésben segíti majd a csapatot."

Muller és Michelisz Norbert legemlékezetesebb találkozása épp a francia utolsó versenyéhez köthető: a tavalyi évadzáró katari futam utolsó körében Muller maga elé engedte az összetettbeli harmadik helyért küzdő Tiago Monteirót, aki így éppen hondás márkatársa, Michelisz elől happolta el a bronzérmet.

A 47 éves Yvan Muller jövő héten, a hivatalos szezon előtti teszten már próbálja az idei Volvót a csapat pilótája, Nicky Catsburg helyett, aki Sebringen versenyez majd.