Vágólapra másolva!
Fájdalmasan megható üzenetben köszönt el egykori versenytársától és barátjától Valentino Rossi. A Moto GP többszörös világbajnoka az Instagramon búcsúzott a tragikus biciklibalesetben elhunyt Nicky Haydentől. 

- írta kettejük közös képe fölé A doktor.

Difficile trovare le parole quando senti solo un grande vuoto . Ciao Nicky.

valeyellow46 (@valeyellow46) által megosztott bejegyzés,

A 35 éves korában, hétfőn elhunyt Nicky Hayden és a 38 éves olasz 2006-ban hatalmas csatát vívott a Moto GP királykategóriájának világbajnoki címéért. Rossi az évad első felében technikai problémák miatt óriási hátrányt szedett össze a Kentucky-i Kidként ismert amerikai riválisával szemben. A szezon második részében aztán rohamtempóban zárkózott fel úgy, hogy az utolsó futam előtt már ő vezette az összetettet. A mindent eldöntő valenciai hétvége is jól indult Rossi számára: pole pozícióból startolt és nyolcpontos előnyével biztonságban várhatta a verseny rajtját. A futam elején azonban bukott, és csak a 13. helyig tudott felzárkózni, miközben Nicky Hayden harmadikként ért célba, és ezzel meg is nyerte a világbajnokságot.

Rossi és Hayden ellenfelek, csapattársak és barátok is voltak. 2012-ben, a Red Bull Amerikai GP-n például a leintés után Hayden vitte vissza a bokszba a balesetező Rossit.