Megsértődött és visszavonult az ellenfelét majdnem megölő motoros

-
C moto-prix Horizontal
Marinelli Snipers Team Moto 2 Italian rider Romano Fenati rides his Kalex during a free practice session of the Moto GP Grand Prix of the Czech Republic in Brno on August 3, 2018. / AFP PHOTO / Michal CIZEK
Vágólapra másolva!
Visszavonul a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját.

A 22 éves Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt közölte, eljött az idő arra, hogy elköszönjön.
„Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek.

– fogalmazott a La Repubblica hasábjain a versenyző.
Fenati a Moto2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követette el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták. Az automatikus egyfutamos eltiltást további két versennyel toldották meg hétfőn.

A Motorsport-Total szakportálnak az olasz motoros később azzal indokolt, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt.
A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati cselekedetétől, azt „megbocsáthatatlannak” nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel.

Manzi a gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és amit tett, arra nincs mentség, ezért a jövőben nem akar szóba állni riválisával.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.