Vágólapra másolva!
Legendás helyszínen, Silverstone-ban folytatódik hétvégén a ralikrossz-világbajnokság. A sorozatban szereplő magyar versenyző, Szabó Krisztián még nem járt ezen a pályán, csapata, az EKS azonban tavaly kiválóan szerepelt ott. 

A WRX 2019-es szezonjának negyedik állomása már a harmadik olyan helyszín a mezőny állandó magyar pilótája, Szabó Krisztián számára, ahol még sosem versenyzett: a 972 méter hosszú, 40-60 százalékban aszfalt-murva arányú vonalvezetés azonban ezúttal csak Mattias Ekström csapata, az EKS pilótájának lesz új, az ellenfelek nagy többsége már ismeri.

Szabó Krisztián készen áll az újabb kihívásra Forrás: EKS

„Megint csak egy új pálya következik, Silverstone, az idei utolsó Forma-1-es helyszín. Az első versenyt tavaly tartották, így a többiek már jártak itt. Nehéz eldönteni, hogy ez előny vagy hátrány számomra. A csapatnak ugyanis megvannak a szükséges adatai tavalyról, ráadásul gyorsak is voltak, Bakkerud a döntőben is megszorongatta Kristofferssont" – fejtegette Krisztián már a verseny helyszínén, Silverstone-ban.

Egészen biztos, hogy nem olyan vezetési stílust igényel, mint Barcelona, nem kell annyit keresztben autózni, így jobban illeszkedik az én stílusomhoz. Az időjárás is a kezemre játszhat. Angliában vagyunk, itt könnyen előfordulhat az eső, és vasárnapra mondják is. Belgiumban egészen jól mentek az esőben az Audik, sikerült hatékony beállítást találnunk, így most már egyáltalán nem tartok attól, ha vasárnap esetleg esik."

Az autókrossz és ralikrossz ötszörös Európa-bajnokaként, de a WRX újoncaként Szabó Krisztián versenyről versenyre bővíti világbajnoki tapasztalatát. Eddigi három versenyhétvégéjét az Audi S1 EKS RX quattro pilótája egy 4. helyezett döntős és két elődöntős szerepléssel zárta.