Vágólapra másolva!
Teljesítette az új kihívást hazánk legeredményesebb ralikrosszosa, Szabó Krisztián. Az Audi támogatottja az Elanor vitorlás fedélzetén vett részt sikerrel az 51. Kékszalag Nagydíjon. Az Európa-bajnok a továbbiakban sem lassít: a ralikrossz-világbajnokság következő, kanadai versenye előtt még sor kerül esküvőjére.

Az Audi S1 EKS RX quattrót egy vitorlásra cserélte Szabó Krisztián, a ralikrossz-világbajnokság újonca: július 18-19-én életében először vett részt a Balaton legnagyobb versenyén, a Kékszalag Nagydíjon. Szabó az Audi versenycsapatát erősítette, amely a ralikrosszos új partnere, egyben a Kékszalag egyik támogatója: a leggyorsabb, innovatív hajók az Audi Race Cup kiírásban vettek részt.

Szabó Krisztián egy ELAN E4 típusú, Elanor névre keresztelt, több mint 10 méter hosszú vitorlás fedélzetén vágott neki a 155 kilométeres távnak a Balaton körül, a nyolcfős legénység tagjaként. A vitorlás ifj. Scholtz Imrével a kormánynál a tavat megkerülve 26 óra 55 perc alatt ért célba a rajt helyszínén, Balatonfüreden, az abszolút értékelés 52. helyezettjeként, a Yardstick I/2. osztályban a második helyen.

Szabó Krisztián és az Elanor legénysége Forrás: szabokrisz.hu

„Az Audi megkérdezett, elindulnék-e velük a Kékszalagon egy hajóval, én pedig igent mondtam.

Köszönöm, hogy aktív részese lehettem a csapatnak az Elanoron" – mondta Balatonfüreden, a Vitorlás téren a célba érést követően Szabó Krisztián.

„A ralikrossz-világbajnokság résztvevőjeként nem vagyok ahhoz hozzászokva, hogy huszonórán keresztül folyamatosan versenyzek.

A körülmények állandóan változnak, az időjárásnak még nagyobb a hatása, mint az autósportban, és az nyer, aki a legjobban tud alkalmazkodni hozzá. Most azt mondom, és biztos vagyok benne, hogy később is azt fogom mondani, szeretnék jönni jövőre is!"

A ralikrossz-világbajnokság augusztus 3-4-én folytatódik egyik legtávolabbi helyszínével, Kanadával (Trois-Rivières), de addig is sűrű lesz Mattias Ekström csapata, az EKS pilótájának naptára.

„Két hét múlva jön a következő verseny Kanadában. Jelenleg a 10. helyen állok a bajnokságban, ami az én elvárásaimnak nem felel meg túlságosan, ezért javítani szeretnék.

Addig is azonban egy hét múlva megnősülök, és hátravan még a legénybúcsúm is.

Ilyen dolgok várnak rám a következő napokban, egy új korszak kezdődik az életemben!"