Vágólapra másolva!
Rajthoz áll a hosszútávú gyorsaságimotoros világbajnoki sorozat jövő hétvégén Malajziában sorra kerülő nyolcórás futamán a Superstock 1000 géposztályban Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves versenyzője.

A német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának idei bajnoka a menedzsment tájékoztatása szerint az Exteria KSPCS Racing Team by Empora nevű cseh csapattól kapott szerződést a sepangi versenyre, melyen egy cseh és egy horvát motoros társaként indulhat.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa azt mondta, ha minden a tervek szerint alakul Malajziában, akkor Kovács a teljes szezonra szóló megállapodást kap a cseh istállótól, és így minden futamon rajthoz állhat majd a hosszútávú vb mostani idényében.

– nyilatkozott Kelemen Krisztián, és hozzátette, "semmilyen irracionális célhoz nincs kötve", hogy a magyar versenyző szerződését a teljes vb-szezonra kiterjesszék.

Kovács Bálint a világ legjobbjai között gyűjthet tapasztalatokat Forrás: JOERG KLOEPPNER/Jk Sportsfoto

"Nagyon izgatott vagyok, nagy kihívás lesz ez számomra,

így nincs más dolgom, mint célba érni és a lehető legtöbbet tanulni" – mondta Kovács Bálint, aki egy olyan Suzuki GSX-R 1000 nyergében indul majd Sepangban, amellyel az IDM-ben megnyerte saját kategóriájának bajnoki címét.

A sepangi nyolcórás világbajnoki futamot az Eurosport2 televíziós csatorna élőben közvetíti majd.