Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

Szabó Krisztián, Hyundai, World Rallycross Montalegre
Krisztian SZABO (HUN) in Hyundai i20 of GRX-SET World RX Team in action during World RX of Portugal 2021, at Montalegre International Circuit, on 17 October, 2021 in Montalegre, Portugal. (Photo by Paulo Oliveira / NurPhoto) (Photo by DPI / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

A lap által készített TOP50 legjobb magyar autóversenyzőt felvonultató rangsor már hat éve tartja izgalomban a szakma hazai képviselőit. Bár a koronavírus-járvány még 2021-ben is rányomta a bélyegét a hazai és nemzetközi bajnokságok lebonyolítására, - extra kihívások elé állítva a versenyzőket is - de a körülmények ellenére az Autósport és Formula Magazin szerzői szakértők bevonásával idén is megválasztották a legjobbakat.

Szabó Krisztiánt választották a legjobbnak Forrás: NurPhoto via AFP/DPI/NurPhoto/Dpi

Az idei TOP50 magyar autóversenyző lista a megszokottak szerint az Autósport Évkönyv 2021-es kiadványában jelent meg, a rangsor élére pedig idén új győztes emelkedett. A Ralikrossz-világbajnokság mezőnyében szereplő Szabó Krisztián először nyerte meg a szavazást és állt a TOP50 magyar autóversenyző lista élére. A versenyző két hétvégén is dobogóra állhatott a bajnokságban – Belgiumban első magyarként ért el ilyen sikert a WRX-ben –,

rendszeresen a döntők résztvevője volt, a zárófordulót világbajnoki esélyesként kezdte, az összetett pontversenyt pedig végül az ötödik helyen zárta.

A fiatal tehetségnek már az elmúlt évek során is érett a győzelem a TOP50-es szavazáson, hiszen a díj 2015-ös létrejötte óta szinte minden évben a közvetlen élmezőnyben zárt az év legjobb magyar autóversenyzőinek rangsorában. Az idei toplista második helyére a Rali-Európa-bajnokságon dobogós helyezést szerző Herczig Norbert, a harmadikra pedig a Kamion-Európa-bajnokság küzdelmeit karrierje során harmadszor megnyerő Kiss Norbert került.

Az Autósport Évkönyvben 2021-ben is megtalálható a teljes 50 fős rangsor, emellett szokás szerint a kötet kihirdeti az év legjobb magyar hölgyversenyzőjét, junior versenyzőjét és csapatát is.