A súlyos balesetben két csigolyája is eltört a sztárversenyzőnek

TOPSHOTS Horizontal PARIS DAKAR RALLY DESERT SAND DUNE ACCIDENT-SPORT
Audi's hybrid driver Carlos Sainz of Spain and co-driver Lucas Cruz of Spain walk around their car after a crash during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Ha'il and Al Duwadimi, Saudi Arabia, on January 6, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Két csigolyája is eltört a kétszeres ralivilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainznak, amikor a vasárnap befejeződött 45. Dakar-rali múlt keddi kilencedik szakaszán balesetet szenvedett és fel kellett adnia a küzdelmet.

A 60 éves versenyző hétfő este a Twitter-oldalán közölte, hogy

a törésre Madridban, hazaérkezése után derült fény. Sainz a baleset után folytatni akarta a Dakart, az Audi típusú hibrid-versenyautója azonban nem volt alkalmas erre.

"A hátfájás azután is változatlanul jelentkezett, miután hazautaztam a Dakarról, ezért orvosi tanácsra további vizsgálatokat végeztettem el, melyek

eredményeként sajnos kiderült, hogy az ötös és hatos csigolyám eltört"

- írta Sainz. Hozzátette, a sérült csontok stabil állapotban vannak, ő pedig a lehető leghamarabb szeretne teljesen felépülni.

A Dakar-ralit a címét megvédő katari Nasszer al-Attijah nyerte, aki már ötödik alkalommal diadalmaskodott a kéthetes tereprali-viadalon.