Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szász Emese nem jutott a legjobb nyolc közé

Vágólapra másolva!
Szász Emese 15-12-re kikapott az orosz Ljubov Sutovától a női párbajtőrözők második fordulójában, így nem jutott be a negyeddöntőbe.
Vágólapra másolva!

Szász Emese Ljubov Sutovával asszózott a pekingi olimpia negyeddöntőjéért a párbajtőrözők között, az első tust az orosz versenyző vitte be. Szász fordított, majd együttes találat következett, az első harmadba pedig még orosz egyenlítés és egy újabb együttes fért bele.

A második felvonás elején nem sokat óvatoskodtak a felek, rögtön egymásnak estek, az első fél percben így két együttes találattal módosult 6-6-ra az állás. A következő fél percben Szász támadott, el is találta ellenfelét, Sutova azonban visszaszúrt, így 7-7 került fel az eredményjelzőre.

Egy jó védés utáni visszaszúrással végül Sutova szerezte meg a vezetést, két együttes után 10-9-es előnynek örülhetett. 23 másodperccel a harmad vége előtt egy remek lábszúrással egyenlített ki Szász, az utolsó szakasz így 10-10-ről kezdődhetett.

Fél percig nem történt semmi a páston, ekkor azonban Sutova támadott és tiszta tust vitt be. Szász nem esett kétségbe, újabb lábszúrással egyenlített, de az orosz gyorsan visszavette a vezetést. Együttest követően Sutova két tusra került a győzelemről, majd egy visszaszúrás után 14-12 volt az orosznak. A döntő találatot Sutova azonnal bevitte, a 2006-ban világbajnoki bronzérmes Szász így elbúcsúzott az olimpiától.

"Ennél jobb vívással lehetett volna csak megverni Sutovát. Ő klasszisokkal jobb, mint algériai riválisom volt. Mostanában elkerültük egymást, de tudtuk, hogy kétesélyes az asszó. Nem okolhatok senkit, jobban kellett volna teljesítenem" - mondta az MTI-nek szomorúan Szász.

a 32 között:
Szász Emese - Hadia Bentaleb (algériai) 15-4
Mincza-Nébald Ildikó - Jeung Csuj Ling (hongkongi) 15-11

a 16 között:
Ljubov Sutova (orosz) - Szász 15-12

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről