Vágólapra másolva!
Egy nemzetközileg is fiatal sport, a wakeboard, vagyis a hullámdeszkázás több jeles hazai művelője is fellép a hét végén, a Szegedi Ifjúsági Napok keretében a Tiszán rendezendő versenyen. Az esemény elnevezése Bionic Wake Jam, s délelőtt 9 órától este 9-ig biztosít szórakozást a vadonatúj műfajt kedvelők folyamatosan bővülő táborának.

A pénteki edzésnapot követően a hullámdeszkán - gyakorlatilag a snowboard, a hódeszka "elvizesített" változatán - másnap szállnak vízre ismét a wakeboardosok a szegedi Tiszán, a belvárosi és a Szt. Bertalan híd közötti szakaszon.

A meghívásos profi versenyen férfi és női számban is győztest hirdetnek, s a speciális hajó vontatta deszkások közül az nyer, aki a leglátványosabb kunsztokat - ugrás, szaltó, csavar - a legszebb stílusban mutatja be. A wakeboardversenynek is lesznek betétprogramjai, például rendeznek jetski-viadalt és wakeskate-bemutatót.

A meghívottak között található a honi élmezőny több reprezentánsa, például a Siófoki Szöcskék olyan kiválósága, mint az Európa-bajnoki ezüstérmes Horváth Kinga és a minap a kötélpályás szakágban magyar bajnoki címét szintén sikerrel megvédő Szűcs József.

További részletekkel Makács Zoltán főszervező a (70)337-0904-es telefonszámon vagy a bionicwarriors@webpress.hu e-mail címen szolgál.