Vágólapra másolva!

Betekintés az extrém kerékpárosok életébe

Fotó: Arany-Média

- Honnan jött az ötlet, hogy hegyikerékpáros filmet csináljatok?
- Gyerekkori álmom volt, hogy egy mountain bike-os "demofilmet" készítsek. Három éve próbálkozom, de a szponzorok nem sok támogatást adtak, ezért várnom kellett. Szerencsére tavaly végre találtunk egy gáláns támogatót.

- A megvalósulás hogyan zajlott?
- Valójában fél év alatt készültünk el. Tavaly szeptemberben kezdtük, és márciusra teljesen befejeztük a felvételeket. A bemutató március 13-án, szerdán este lesz a Hajógyári-szigeten, a Dokk arénában. A megvalósuláshoz még annyit: az elkészült anyag minden várakozásunkat felülmúlta. Forgatás közben állandóan jöttek az újabb ötletek, így a tervezett 8-10 percből 20 perc lett! Meg kell mondanom, büszkék vagyunk rá!

- Kik szerepelnek, kik a "főszereplők"?
- Élsportolók. Ardó Tamás (triál), Barak "cseek" Balázs (freeriders), Buruczki Szilárd (cross country), Halmos Géza (világjáró túrázó), Kiss Dalma (downhill és bikecross), Kovács "Fuzzy" Zsolt (bmx), Ruszin Richard (cross country) és még számtalan kerékpáros. Szerepel még Németh Kornél (motocross, supercross), a Fresh Fabrik együttes, az operatőrünk, Szilágyi Márton (bmx) is "képre" került, és jómagam, Gulyás Mihály (downhill, bikecross).

-Hogyan történt a "szereplőválogatás"?
- A legfontosabb szempont az volt, hogy a sportág legnagyobb, legmeghatározóbb alakjai legyenek. Persze azért voltak barátok, kerékpáros elhivatottak is.

- Mi a mondanivalója a filmnek?
- A kerékpár, a kerékpározás mint sport bemutatása. A sportágban rejlő életérzés bemutatása; egyben kedvcsinálás a sportág űzéséhez, legyen az túra vagy downhill. A filmmel a nézők betekintést nyerhetnek egy-egy sportoló életébe, felkészülésébe, gondolatvilágába, mindennapjaiba. De a film bemutatja a szakágakat és stílusokat is, mindamellett, hogy rengeteg látványos sztorit is "csempésztünk" bele. Egyszóval a kerékpár körül lévő "feelinget" vittük vászonra.

- Hol lehet majd hozzájutni a filmhez?
- Promóciós filmnek indult, de mivel óriási az érdeklődés, CD formában is kiadjuk. Az a legbiztosabb, ha mindenki eljön a március 13-i ingyenes vetítésünkre!