Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Ezer osztrák tűzoltó azzal szeretne bekerülni a Guinness-rekordok könyvébe, hogy 104 ezer liter vizet pumpál át egy alpesi tóból egy másik alpesi tóba.

A precedens értékű kísérlet napját szeptember 26-ra tűzték ki. A nevezetes napon a tűzoltó regiment elszánt tagjai vízpumpákkal és gumicsövekkel felszerelkezve vonulnak ki a felső-ausztriai Atterseéhez, ott beleszívják a tó vizét a hegyes vidéken előzőleg végigfektetett csövekbe, amelyek 24 kilométeres távon keresztül továbbítják tartalmukat a Traunsee-tói végállomáshoz.

A csalás vagy félreértések elkerülése végett a vállalkozó kedvű tűzoltók a startvonalnál festékkel megszínezik a Attenseéből kiszippantott vizet - nehogy szó érje a ház elejét, ha esetleg valaki azt feltételezné, hogy útközben hozzátöltöttek a mérőfolyadékhoz.

A műveletet egyébként is szigorúan ellenőrzik: a helyszínen egy hatósági személy tiszte lesz azt igazolni, hogy a csövek túlvégén valóban belefolyt a Traunseébe a negyedszáz kilométernyire lévő hegyi tó tartalma.

Az akciót gondosan előkészítik: 54 szivattyút vonultatnak fel az Alpok oldalába, a hadműveletben 10 centiméter átmérőjű logisztikai tömlőket alkalmaznak.

Forrás: www.attersee.at

A festői Attersee

Attersee

Mindent egy helyen az Eb-ről