Vágólapra másolva!
Amekkora meleg fogadta az érdeklődőket, legalább akkora sikere volt az Olimpiai és Gyermeknapnak a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A reggel kilenctől késő délutánig egymást váltó különböző sportági bemutatók összesen mintegy 9 ezer sportbarátot vonzottak.

Az eseményen rendeztek futó- és ügyességi versenyeket is, melyek célja az volt, hogy a kilátogató fiatalok még inkább kedvet kapjanak a sportoláshoz.

- Mindez a 110 éves Magyar Olimpiai Bizottság ajándéka a gyerekeknek. - mondta Schmitt Pál, aki megnyitójában külön köszönetet mondott a rendezvényt támogató Coca Cola Magyarországnak, amely - akárcsak "nagyban" a NOB-nak - a MOB-nak is főszponzora.

A MOB elnöke rövid beszédében arra buzdította a gyerekeket, hogy a jövőben minél többen válasszák a rendszeres testmozgást, mert "az egészséges életmódnál nincs fontosabb".

A versenyszerű sportolásra olimpiai érmes sztárok buzdították az aprónépet: Fodor Rajmund aranyérmes vízilabdázó, Gedó György aranyérmes bokszoló, Csák József ezüstérmes cselgáncsozó és Kökény Bea ezüst- és bronzérmes kézilabdázó is megjelent.

A félmaratoni verseny eredménye:

Férfiak:
1. Berecz Lajos (Mezőtúri VSE) 1:08:53 ó
2. Szecsődi Péter (Micro SC) 1:13:15
3. Khoór Bence (Bp. Honvéd) 1:14:38

Nők:
1. Teveli Petra (UTE) 1:15:34 ó
2. Várhelyi Petra (Vasas-Humansport) 1:35:47
3. Rácz Zsuzsanna (Bp. Honvéd) 1:35:47

Az 5 km győztesei:

Férfiak:
Szederkényi Máté (Vasas) 13:35 perc

Nők:
Takács Adrienn (Vasas) 15:45 p