Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó negyedik helyen végzett az ostravai latintáncok világbajnokságán. A 80 párt felvonultató mezőnyben még egy magyar egység volt: a Faluvégi András, Tóth Orsolya kettős a 21. helyen fejezte be szereplését.

Mindkét magyar páros javított a tavalyi lipcsei vb-hez képest: előbbi egy, utóbbi pedig 23 pozíciót ugrott előre. A győzelmet ezúttal az olasz Riccardo Cocchi, Joanne Wilkinson duó szerezte meg.

Maurizio Vescovo: "Boldog vagyok. Sikerült elmozdulnunk az ötödik helyről, a világranglistán közben a második pozíciót birtokoljuk. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk."

Törökgyörgy Melinda: "Remek világbajnokságot szerveztek a csehek. Ilyen körülmények között csak jól lehetett táncolni. A közönség csodálatos volt, és nagyon örülök annak, hogy ilyen sok magyar eljött Ostravába, hogy szurkoljon."

Dr. Faluvégi András: "Több mint 20 helyet javítottunk korábbi vb-eredményünkhöz képest. Nem hittem a szememnek, amikor láttam, hogy bejutottunk a legjobb 24 közé."

Tóth Orsolya: "Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Annak ellenére jól sikerült a vb-re való ráhangolódás, hogy a Taipei Open után nem tudtam kipihenni magam. Bíztam a jó eredményben, de nem gondoltam volna, hogy az Európa-bajnoksághoz hasonlóan a legjobb 24 között fejezzük be a versenyt."

MobilPress / MTI