Vágólapra másolva!
Korábbi saját világrekordját szeretné visszaszerezni az a férfi, aki több mint négy napon keresztül bowlingozott az Egyesült Államokban.

A 40 éves Dave Wilson 102 óráig, 10 percig és 25 másodpercig játszott, és a maradék 481 menetét a múlt héten fejezte be. A férfi most arra vár, hogy teljesítményét a Guinness-bizottság hitelesítse. Wilson a játék 13 ezer dolláros (több mint hárommillió forint) bevételét egy mellrák-alapítványnak és egy, orvosi segítségre szoruló gyerekekkel foglalkozó alapítványnak szeretne adományozni.

Wilson korábban is csúcstartó volt, amikor tavaly nyáron 64 órát és 22 percet bowlingozott folyamatosan, de akkor egy kanadai versenyző 100 órával kigolyózta az első helyről.

A Guinness-szabály szerint minden nyolc óra játék után 15 perc pihenő járt, de Wilson kihagyta az utolsó szünetet, mert az egyik adományozó egy dollárt (205 forintot) ígért neki minden este hat után ledöntött bábuért. Az új szabály értelmében a játékos 1410 dollárral (majdnem 300 ezer forinttal) lett gazdagabb.

A maratoni játék után a férfi néhány korsó barna sörrel ünnepelt.