Vágólapra másolva!
Nagy sikerrel zárult az aerobikosok Magyar Kupa döntője, amely egyben Hungarian Open is volt. A kétnapos viadalnak a makói sportcsarnok adott otthont, ahol versenyek végig zsúfolt nézőtér előtt, remek hangulatban zajlottak. A viadalon kilenc ország több mint száz külföldi versenyzője is rajthoz állt.

A nemzetközi megmérettetésre különösen a franciák érkeztek erős csapattal, világbajnoki érmesekkel. A nőknél egyéniben az első napon rendezték meg az MK-döntőt, ez egyben selejtező volt a Hungarian Open nyolcfős fináléjába, amelyen öt külföldi és három magyar sportoló indulhatott.

Az Eb-11. helyezett Sifter Tímea magabiztosan szerezte meg az MK-győzelmet, a nemzetközi megmérettetésen pedig csak a párosban vb-bronzérmes francia Aurelie Joly előzte meg. A férfiaknál egyszerre bonyolították az MK és a Hungarian Open fináléját, amelyben Roik Zsolt magabiztosan nyert, ráadásul kiváló teljesítménnyel.

A nemzetközi zsűritől mind Roik, mind a második helyen végzett Tyeklár Ramon magas pontszámot kapott, ami reményteljes a jövő évi világversenyek szempontjából. Kiváló produkcióval rukkolt ki a tavalyi vb-re - amelyre végül nem utazott a magyar válogatott - összeállított csoport, a nemzetközi szakemberek szerint ezzel a gyakorlattal világbajnoki döntőre aspirálhatnak. Óriási sikert aratott a franciák vb-bronzérmes párosa, Aurelie Joly és Julian Chaninet, amely ugyan egyedüli duóként mutatta be gyakorlatát, mégis "izzott" a sportcsarnok.

A Magyar Kupának külön tétje is volt, minden kategória győztese biztos indulóként, első helyen kvalifikálta magát a jövő évi világversenyekre.

"A látott teljesítmények alapján biztos vagyok abban, hogy a felnőttek a következő években újra rendkívüli nemzetközi eredményekkel örvendeztetnek meg. Ez a folyamat már tavaly is látszott, de most mind egyéniben, mind csoportban olyan kiváló magyar teljesítménnyel találkoztam, amely Eb-, vb-döntőt, sőt itt érmet is jelenthet" - nyilatkozta Sinkó Andrea, aki az Európai Torna Szövetség (UEG) vezetőségi tagja az aerobik szakágban.

Dóczi Dorottya szövetségi kapitány csatlakozott hozzá: "Egyértelműen látszik, hogy jó irányba haladunk. Valamennyi válogatott versenyzővel elégedett vagyok, az utánpótlás korúak közül külön kiemelném az UP1-ből Hegyi Dórát és Szalóki Emesét, továbbá a triót, a Flex HD csoportját, az UP2-ből pedig a korosztályos Európa-bajnok Bucsánszki Lindát. S a közönséget is ki kell emelni, a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek!"

Magyar Kupa döntő, sportaerobik:
férfi egyéni:
1. Roik Zsolt (Vasas) 20,80 pont
2. Tyeklár Ramon (Forma Fitt SE) 20,35
3. Lőrincz Ernő (Pogány ISK) 16,05

női egyéni:
1. Sifter Tímea (BHSE) 19,85
2. Nagy Erika (Pogány ISK) 16,85
3. Újvári Cecília (TFSE) 16,55

trió:
1. TFSE (Dósa Márta, György Beáta, Hosnyánszky Anita) 14,00

Hungarian Open, sportaerobik:
férfi egyéni:
1. Roik Zsolt (Vasas) 20,80
2. Tyeklár Ramón (Forma Fitt SE) 20,35
3. Adrien Galo (francia) 20,10

női egyéni:
1. Aurelie Joly (francia) 20,75
2. Sifter Tímea (BHSE) 20,25
3. Vera Trusina (orosz) 19,45

páros:
1. Aurelie Joly, Julian Chaninet (francia) 21,10

trió:
1. Franciaország (Adrieen Galo, Vivien Peralta, Nicolas Garavel) 21,45
2. Oroszország (Vera Trusina, Marija Sudakova, Dimitrij Volkov) 18,95
3. BlueGym-BHSE-Pogány ISK (Somogyi Nikolett, Medve Judit, Nagy Erika) 17,60

csoport:
1. Magyar válogatott (Gyetvai Renáta, Sifter Tímea, Szilvási Angéla, Roik Zsolt, Tyeklár Ramon, Tyeklár Richárd) 19,65
2. TFSE 16,60

step:
1. Pulzus Mozgásstúdió (Bolla Nikolett, Pető Annamária, Illés Martina, Polonkai Zsófia, Zólyomi Renáta) 15,00
2. Ukrajna 13,90
3. TFSE 13,80