Vágólapra másolva!
A magyar és a nemzetközi szabványoknak megfelelő strandröplabda pályát adtak át Budapest XVII. kerületében. A Balassi Bálint Gimnázium kapott egy olyan sportpályát, ami a párját ritkítja az országban. A megvalósításhoz persze kellett egy volt diák, Süllős Gyula, aki négymillió forintot adományozott az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, amellyel megvalósulhatott ez a beruházás.

"Két percig sem marad üresen ez a strandröplabda pálya” – ígérte Farkas György, a nyolc évfolyamos Balassi Báliunt Gimnázium igazgatója, amikor átadták a gyerekeknek a pályát. 

Volt diákja vett röplabdapályát a Balassi Bálint Gimnázium tanulóinak 

A diákok addig rágták a XVII. kerületi gimnázium igazgatójának fülét, amíg nemzetközi versenyre alkalmas strandröplabda-pályát építettek nekik. A megvalósításhoz persze kellett egy volt diák, ifjabb Süllős Gyula közreműködése is. A küzdősportok mecénása négymillió forintot adományozott az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, amellyel megvalósulhatott ez a beruházás.

A diákok régóta vágytak már egy igazi strandröplabda pályára, rágták a fülemet, én pedig Horváth Tamás polgármesterhez fordultam.

 – mondta Farkas György, a XVII. kerületi gimnázium igazgatója. Az önkormányzat vezetője pedig megtalálta a volt diákot, ifjabb Süllős Gyulát.

Ifjabb Süllős Gyula (balra) és Horváth Tamás polgármester kézfogása 
Fotó: metropol.hu

„Tősgyökeres XVII. kerületi vagyok, ezer szállal kötődök ide. Családi hagyomány nálunk, hogy visszaadunk valamit annak a közösségnek, amelytől oly sokat kaptunk. 

Már édesapám is számos hasonló ügyet karolt fel. Tőle azt tanultam, ha már csinálunk valamit, azt teljes odaadással csináljuk, ezért döntöttünk úgy a kerülettel és az iskolával, hogy olyan pályát építünk, ami minden előírásnak megfelel, és akár magyar vagy nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas”

 – magyarázta lelkesen Süllős Gyula, aki a strandröplabdát az egyik legnépszerűbb tömegsportnak jellemezte. 

És ezzel még nincs vége: újabb és újabb sportágak kapnak otthont a Balassi Bálint Gimnáziumban. A Metropol megtudta, hogy hamarosan egy kisebb sportcsarnokot is felépítenek, hogy télen is legyen elegendő hely és alkalom testedzésre.