Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Mind a címvédő New Jersey Devils, mind döntőbeli ellenfele, az Anaheim Mighty Ducks is szenvedett az NHL vasárnapi fordulójában. Az Ördögök Chicagóban játszottak 2-2-es döntetlent, míg a Hatalmas Kacsák otthon kaptak ki a San Jose Sharkstól. Meglepetésre Atlantában bukott a listavezető Flyers.

Ahhoz képest, hogy zsinórban három mérkőzésen még gólt sem tudott ütni az Atlanta Thrashers, a hét végén nagyot fordult a világ az együttessel. A georgiai hokicsapat a new York Islanders (0-4), a Washington Capitals (0-5) és a New Jersey Devils (0-3) ellen elszenvedet három demoralizáló zakó után szombaton a Pittsburgh Penguinst 7-4-re, vasárnap pedig a listavezető Philadelphia Flyerst 4-1-re intézte el. A hős ezúttal a 25 bravúrt bemutató Byron Dafoe kapus mellett a kétgólos Ronald Petrovicky volt, rajta kívül még Ilja Kovalcsuk és Szlava Kozlov volt eredményes.

Nagy csatát vívott a címvédő New Jersey Devils a Chicago Blackhawks otthonában, ám Gomez, majd Stevens is hiába szerzett vezetést, Henry és Nieminen pontot mentett a Sólymoknak. Rosszabbul járt a tavalyi döntős Anaheim Mighty Ducks, amely 2-1-re kikapott a San Jose Sharkstól. A nap negyedik mérkőzésén a Washington Capitals otthon szenvedett 5-4-es vereséget a New York Islanderstől.

eredmények:
Washington Capitals - New York Islanders 4-5
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 2-2 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Philadelphia Flyers 4-1
Anaheim Mighty Ducks - San Jose Sharks 1-2.

Mindent egy helyen az Eb-ről