Vágólapra másolva!
Hazai pályán kapott ki a címvédő New Jersey Devils az NHL pénteki játéknapján: az Ördögöket a New York Islanders tréfálta meg, s győzte le hosszabbításban 4-3-ra. Nem sok hiányzott a Rangers bravúrjához sem, New York másik hokicsapata 1-4-es és 2-5-ös hátrányból felállva késztette ráadásra a Torontót, amely végül Sundin góljával nyerni tudott 6-5-re.

Nem sok kellett volna ahhoz, hogy mindkét New York-i jégkorongcsapat meglepetést okozzon az NHL pénteki játéknapján. A New York Islanders részéről a bravúr nem is maradt el: a Szigetlakók hosszabbításban 4-3-ra legyőzték a címvédő New Jersey Devils együttesét - ráadásul East Rutherfordban. Már a rendes játékidőben is iparkodni kellett a Devilsnek, hiszen Jeff Friesen csupán a harmadik harmadban tudott egyenlíteni, ám a ráadásból még másfél perc sem telt el, s a Mark Parrish, Michael Peca duó megadásra késztette az Ördögök klasszis kapusát, Martin Brodeurt.

A New York Rangers még hazai pályán sem számíthatott sok jóra az idei szezon egyik legjobbja, a Toronto Maple Leafs ellen, ennek megfelelően a kanadai gárda 4-1-re és 5-2-re is vezetett már a második harmad végén, ám a periódus utolsó 70 másodpercében előbb Alekszej Kovaljov, majd Martin Rucinsky is faragott a hátrányon. A harmadik harmadban egyetlen gól született, azt Matthew Barnaby ütötte, kialakítva az 5-5-ös eredményt. A ráadás negyedik percében aztán helyre állt a világ rendje, s Mats Sundin találatával a Toronto nyert 6-5-re.

Eredmények:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 5-6 - hosszabbítás után
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 2-2 - hosszabbítás után
New Jersey Devils - New York Islanders 3-4 - hosszabbítás után
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 3-3 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 3-1
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3-1
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3-3 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 1-4
Dallas Stars - Nashville Predators 2-1
Calgary Flames - Vancouver Canucks 0-2
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 5-0