Vágólapra másolva!

Borzalmas meccset játszott a Jazz és a Kings az Arco Arenában - pontosan olyat, amilyet a vendégek szerettek volna. 63 faultot fújtak a bírók, igazi "full contact" kosárlabda zajlott, és az első negyedben összesen 29 pont esett. A Jazz első tíz dobásából kilencet, a Kings tizenegyből kilencet hibázott el. Predrag Stojakovic, a Sacramento szerb All-Star csillaga egyik homályt dobta a másik után, 18 dobásából 12 célt tévesztett. Amikor lefújták a meccset, Karl Malone és Donyell Marshall, a vendégek két bedobója egy pillanatra összeölelkezett a kezdőkörben, de csak ennyi történt, semmi több - John Stockton intett, hogy vonuljanak be az öltözőbe, semmi különös nem történt. "Nincs ok a lelkendezésre, nyertünk egy meccset - ennyi...", mondta Stockton a riportereknek.

A Jazz legutóbbi hét meccsét elveszítette a Kings ellen, a legjobbkor sikerült nyerni.

Az Orlando idegenben, hosszabítás után győzött a Charlotte ellen, s az egészben - a győzelem tényén túl - az a legörvendetesebb a vendégeknek, hogy Tracy McGrady háta végre nem fájt. McGrady 31 pontjából 27-et az első három negyedben dobott, a hajrában Troy Hudson és Pat Garrity tolta a Magic szekerét. McGrady már a rendes játékidő végén megnyerhette volna a meccset, de dobása a dudaszó pillanatában célt tévesztett.

A hazaiak esélyeit persze nagyban rontotta, hogy legjobbjuk, Jamal Mashburn - aki 21,5 pontos átlagot teljesített az alapszakaszban - vészes vérszegénységgel kórházba került.

Eredmények:
Sacramento Kings - Utah Jazz 86-93 (Az állás 1-1)
Legjobb dobók: Divac 21, Webber 18, Stojakovic 16, Bibby 12, illetve Marshall 19, Malone 18 (12 lepattanó), Kirilenko 15 (5 blokk), Stockton 13 (12 assziszt), Russell 12

Charlotte Hornets - Orlando Magic 103:111 (Az állás 1-1)
Ld.: Campbell 27 (13 lepattanó, 4 assziszt, 3 blokk), Wesley 24, B. Davis 11 (10 lepattanó), Magloire 10, ill. McGrady 31 (11 lepattanó, 7 assziszt, 2 szerzett labda, 3 blokk), Hudson 26, Garrity 18, Armstrong 13

Ch. Gáll András

Korábban:

Duncan győzött, a Spurs kikapott

Fórum:

New NBA fan fórum