Vágólapra másolva!

A Canadiens hazatérve a Molson Centre-be Saku Koivu vezérletével kitömte az esélyesebb Bostont, miként az Islanders is a Maple Leafst - ennek ellenére a Toronto vezet 2-1-re. Az egyetlen csapat, amely négy meccs után már a továbbjutás kapujában áll: a bajnok Colorado.

A Vörös Szárnyak a General Motors Place tizenkilencezer nézője előtt csapatkapitányuk, Steve Yzerman remek, sőt hősies játékának köszönhetően verték a Canucks gárdáját. Stevie Y, a 37 éves veterán sérült térddel játszik, de így is adott egy gólpasszt, s a győztes gól is az ő nevéhez fűződik. Yzerman 158 pontnál tart a playoff történetében, ezzel eggyel megelőzte a legendás Gordie Howe-t, s így ő a Red Wings playoff-históriájának legeredményesebb hokisa. Az idei rájátszásban is ő vezeti csapatát, négy meccsen hét pontja - négy gól, három assziszt - van már.

A Molson Centre-ben Saku Koivu, a nyirokmirigy-rákból kigyógyult finn hős, a Canadiens csapatkapitánya megint szenzációsan korongozott. Három meccsen öt pontja van, akárcsak Donald Audette-nek, aki szintén kihagyta az alapszakasz nagy részét sérülése miatt. A Canadiens négy gólt ütött a harmadik harmadban, azaz 1-3-ról fordított.

A Staples Centre-ben Patrick Roy, a történelem legeredményesebb hokikapusa huszadszor őrizte meg kapuját kapott gól nélkül a playoffban, 32 Kings-lövést tett ártalmatlanná. A meccs egyetlen gólját Steve Reinprecht ütötte, s az asszisztensek között ott volt Peter Forsberg is. A csodálatos svéd, akin mit sem látszik az egy éves kényszerpihenő (lépeltávolítás, bokaoperáció, miegyéb...) négy meccsen öt pontot számlál.

Chicagóban megint Brent Johnson volt a meccs hőse: sorozatban harmadszor őrizte meg kapuját a góltól a Blues hálóőre. Ezúttal 27 lövést hárított - élete hatodik playoff-meccsén. Tessék elképzelni, a rájátszás kezdetén még az is kétséges volt, hogy Johnson véd-e, annyira aggasztotta Joel Quenneville edzőt a 25 éves játékos viszonylagos tapasztalatlansága. Johnson rácáfolt a kétkedőkre, és ő lett az NHL történetének negyedik olyan kapusa, aki három, egymást követő meccsen shutoutot tudott csinálni a playoffban.

Mike Milbury, az Islanders klubigazgatója a meccs délelőttjén a riportereknek előadást tartott arról - s mondandóját videóbejátszásokkal támasztotta alá -, hogy a bírók következetesen nem fújják be az emberelőnyöket csapatának a Toronto ellen. Erre, mit tesz Isten, este kilenc emberfórt kapott az Islanders, ebből négyet ki is használt, s 6-1-re legázolta a juharlevelesek együttesét. Ennek ellenére még mindig Pat Quinn gárdája vezet 2-1-re összesítésben.

Eredmények:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 5-3 (Az állás 2-1)
gól:
Perreault, Audette, Juneau, Gilmour, Koivu, illetve P. J. Axelsson, Guerin, Boynton

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3-1 (Az állás 2-2)
gól:
G.: Holik, Gionta, Rafalski, ill. Ward

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 6-1 (Az állás 1-2)
gól:
Parrish 2, Isbister, Peca, Bates, Scatchard, ill. Mogilnij

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 0-1 (Az állás 1-3)
gól:
Demitra

Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 0-1 (Az állás 1-3)
gól:
Reinprecht

Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 2-4 (Az állás 2-2)
gól: Ohlund, Cooke, ill. Fisher, Draper, Yzerman, Chelios

Ch. Gáll András

Korábban:

2-1 a divat a jégen

Fórum:

NHL, de főleg Capitals