Vágólapra másolva!

Méghozzá látványosan: a hatodik összecsapást a Molson Centre-ben elsöprő fölénnyel nyerte a raleigh-i gárda. Ugyanakkor Nyugaton hetedik meccs lesz a Sharks és a bajnok Avalanche (Lavina) között, miután a bajnok San Joséban, földrengés és hosszabbítás után csikarta ki a győzelmet, s ezzel az egyenlítést.

Kilenc perccel a rendes játékidő vége előtt a Richter-skálán 5,2-es erősségű földrengés rázta meg San Josét és a Compaq Centert, de ennek még semmi következménye sem volt. Ám amikor két perc negyvenhét másodperc telt el a hosszabbításból, és Peter Forsberg beütötte a vendég Colorado győztes gólját, ez az élmény a hazai közönség számára felért egy földcsuszamlással. Ezzel ugyanis a bajnokcsapat kivívta a hetedik meccs lehetőségét, amelyet szerdán rendeznek a denveri Pepsi Centerben. Megjegyzendő, hogy a Colorado az első körben is kijátszotta a maximális hét mérkőzést a Los Angeles Kings ellen.

A mindent eldöntő gólt Joe Sakic átadásából ütötte Forsberg, akin meg sem látszik, hogy egy évet kihagyott lépeltávolító operációja és bokasérülése miatt. A csodálatos svéd 12 meccsen 18 pontot szerzett az idei playoffban, 6 gól és 12 gólpassz a mérlege.

Eredmények:
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 2-8 (Végeredmény 2-4)
gól:
Audette, Quintal, illetve Adams, Battaglia, Hill 2, O'Neill, Vasicek, Cole 2

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 1-2 (Az állás 3-3)
gól:
Ragnarsson, ill. Forsberg, Reinprecht

Ch. Gáll András

Korábban:

Irbe megunta a kispadot

Fórum:

NHL, de főleg Capitals