Vágólapra másolva!
A Boston Red Sox idegenben legyőzte a St. Louis Cardinalst, így 4-0-s összesítéssel lett az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) bajnoka.

A bostoniak sikerét még jobban növeli, hogy az elődöntőben - a liga fennállása során elsőként - úgy jutottak tovább 4-3-mal, hogy a New York Yankees már 3-0-ra vezetett. A tengerentúli négy nagy bajnokság (amerikaifutball, baseball, kosárlabda, jégkorong) történetében eddig csak a hokiban fordult elő 0-3-ról való fordítás: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben pedig a New York Islanders nem ismert lehetetlent.

A döntő - azaz a World Series - legértékesebb játékosának (MVP) Manny Ramirezt választották. A Red Sox utoljára 1918-ban ünnepelhetett bajnoki címet, amikor még a legendás Babe Ruth is a gárda tagja volt. Az együttes tulajdonosa azonban 1920-ban eladta a New York Yankeesnek a baseball történetének legnagyobb alakját, ami "megpecsételte" a csapat sorsát.

Hatalmas összegért, 804 129 dollárért (156 millió forint) kelt el az internetes árverésen az a labda, amellyel Barry Bonds, minden idők egyik legjobb baseball-játékosa szeptember 17-én elérte történelmi 700. hazafutását (home run). A licitálás egy dollárról indult, és a tíz nap során 240 alkalommal srófolták feljebb az árat.

A győztes, a "Bomasterj" néven bejelentkezett szenvedélyes gyűjtő nem kívánta felfedni a kilétét. A San Francisco Giants sztárja 703 hazafutásnál tart, és az örökranglistán csak ketten előzik meg: Hank Aaron 755-tel és Babe Ruth 714-gyel.