Vágólapra másolva!
Barry Bonds, az észak-amerikai baseballbajnokságban (MLB) szereplő San Francisco Giants szupersztárja sérülés miatt valószínűleg kihagyja az április 3-án kezdődő 2005-ös szezont.

A tavaly előtt kirobbant THG-botrányban is érintett ütőjátékos több térdoperáción is átesett az elmúlt hónapokban, legutóbb csütörtökön műtötték.

"Minden erőmmel a felépülésre koncentrálok, de elképzelhető, hogy ez nagyon hosszú időt vesz majd igénybe. Ezért most nem tudom, mikor játszhatok ismét. Azt sem szabad elfelejteni, hogy már 40 éves vagyok, és nem 20" - mondta szomorúan a pályafutása során hétszer a Nemzeti-főcsoport (NL) legértékesebb játékosának választott sztár.

Bonds az újságíróknak elmondta, hogy lelkileg is nagyon megviselte az elmúlt időszak, hiszen a sérülés mellett neve rendszeresen előkerült az elmúlt évek legnagyobb doppingbotránya kapcsán.

A veterán klasszis pályafutása során 703 hazafutást (home run) ütött, amivel a harmadik helyen áll az örökranglistán Hank Aaron (755) és Babe Ruth (714) mögött.