Vágólapra másolva!
Vince Carter 27 ponttal járult hozzá csapata, a New Jersey Nets Miami Heat elleni idegenbeli győzelméhez az NBA Keleti főcsoportjában zajló elődöntős párharc első mérkőzésén. Jason Kidd 22 pontot szórt, kilenc lepattanót szedett és hat gólpasszt adott a vendégcsapatban.

Phoenixben a hazai alakulat irányítója, az alapszakasz legértékesebb játékosának választott Steve Nash bizonyította klasszisát, 31 pontot szerzett, emellett pedig tizenkét alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársait. Vezérletével a Suns hét ponttal nyert a Los Angeles Clippers ellen.

Ben Wallace-t, a ligaelső Detroit Pistons játékosát választották meg a 2005/2006-os szezon legjobb védőjének. A 31 éves center pályafutása során negyedik alkalommal érdemelte ki a címet, amelyet korábban 2002-ben, 2003-ban és tavaly nyert el.

Wallace, aki meccsenként átlagban 11,3 lepattanót szerzett, 2,2 blokkolást és 1,8 labdaszerzést mutatott be, az újságírók szavazatai alapján 420 pontot kapott a voksoláson, míg a második helyen végzett Bruce Bowen (San Antonio Spurs) 308-at.

A hivatalos bejelentés ugyan csak szerdára várható, ám a helyi sajtóorgánumok már az év legjobb újoncának nevét is nyilvánosságra hozták: ebben a kategóriában a New Orleans Hornets-et erősítő Chris Paul végzett az élen.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Miami Heat - New Jersey Nets 88-100
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a New Jersey javára

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 130-123
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Phoenix javára