Vágólapra másolva!
A Montreal Canadiens és az Atlanta Thrashers egyaránt győztesen hagyta el a jeget az NHL legutóbbi játéknapján, így tovább tart a mind kiélezettebb versenyfutás a két csapat között a Keleti konferencia utolsó rájátszást érő pozíciójáért. A Los Angeles Kings hazai pályán kapott méretes zakót a Coloradótól, míg az Anaheim némi meglepetésre Dallasban tudott nyerni.

A papírforma szerint nőnie kellett volna a különbségnek az utolsó keleti playoff-helyért hajtó Montreal, valamint az Atlanta között, hiszen a Canadiens az idén ibolyaszerény Washingtonhoz látogatott, a Thrashers viszont a közvetlen élmezőnyben nyomuló, bajnokesélyes Buffalót fogadta.

A kanadaiak igazolták az előzetes várakozásokat, és elsősorban remek második harmadbeli teljesítményüknek köszönhetően - ekkor két perc alatt háromszor mattolták Olaf Kölziget - végül győztesen távoztak az amerikai fővárosból.

Ők tehát megtették a magukét, és hogy ez nem volt elég ahhoz, hogy egy kicsit leszakítsák magukról a nagy riválist, azért kizárólag az Atlanta orosz támadószekciója "tehető felelőssé". A balszélső Kovalcsuk indította a Buffalo elleni gólparádét, majd következett a tizennégy évi washingtoni szolgálat után - egy kis ottawai kitérővel - tavaly Atlantába érkezett Peter Bondra, Kozlov pedig megadta a kegyelemdöfést a Sabresnek. McCarthy és Modry gólja már csak hab volt a tortán, a vége pedig imponáló Thrashers-siker.

Washington Capitals - Montreal Canadiens 2-4 (1-1, 0-3, 1-0)
gól: Sutherby (16:17), Ovecskin (59:49), illetve Komisarek (05:47), Ryder (27:28), Perezhogin (29:08), Dandenault (29:34)

Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
gól:
Kovalcsuk (15:47), Bondra (19:31), Kozlov (27:57), McCarthy (31:53), Modry (33:47)

További eredmények:
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 6-5 - hosszabbítás után
(Érdekesség, hogy a harmadik harmadban 1-5-ről tudott egyenlíteni a Tampa, a ráadásban aztán Jokinen semmissé tette a hőskölteménybe illő feltámadást.)
New York Rangers - Boston Bruins 5-2
Nashville Predators - St. Louis Blues 4-2
Dallas Stars - Anaheim Mighty Ducks 1-2
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 0-5