Rekord helyett a szezon legrosszabb meccsét produkálta Westbrook

Oklahoma City Thunder v Phoenix Suns GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
PHOENIX, AZ - APRIL 07: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder stis on the court after being fouled during the second half of the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena on April 7, 2017 in Phoenix, Arizona. The Suns defeated the Thunder 120-99. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban második meccsén maradt adós tripla-duplával Russel Westbrook, így az Oklahoma City Thunder kosarasa továbbra sem tudtak megdönteni Oscar Robertson zseniális rekordját. Ehelyett játszott egy pocsék meccset, és még a csapat is nagyon kikapott Phoenixben.

Ökölbe szorított kézzel várja a világ, hogy Russel Westbrook megdöntse Oscar Robertsonnak az 1961-62-es szezonban a Cincinnati Royals színeiben felállított, 41 alapszakaszbeli tripla-duplát produkáló rekordját. Az OKC sztárja ugyancsak 41-nél jár, azonban a hétmeccses tripla-dupla széria után most egymást követő két meccsen nem tudta átírni a rekordot.

Pedi a liga egyik leggyengébb csapata ellen mindenki azt várta, hogy simán behúzza a 42.-et is, azonban a Phoenix Suns fityiszt mutatva levette a pályáról a Westbrookot, és feltörölte a parkettet a Thunderrel.

Az MVP-cím első számú várományosa kriminálisan rossz, sőt, a szezonbeli legrosszabb első felidejét produkálta. Mezőnyből 17/3-mal zárt, a triplavonalon túlról 4/0-val, hét lepattanója és három gólpassza mellé hat eladott labdát írhattak föl. Első pontjait a második negyed vége előtt 2.54 perccel szerezte. Nem csoda, hogy a Suns már 28 ponttal is vezetett.

Végül nagy neheze csak összekapart 23 pontot (6/24 a mezőnyből, 2/12-es triplamutatóval), 12 lepattanót és 8 asszisztot (és ugyanennyi eladott labdát), mielőtt három perccel a lefújás előtt Billy Donovan lekapta a pályáról. A tripla-dupla nem jött össze, a nyolc assziszttal viszont bebiztosította, hogy Robertson 61-62-es szezonja után a liga történetében másodikként zárja az alapszakaszt tripla-dupla átlaggal.

A 42. tripla-dulára még három meccse maradt Westbrooknak.

Egy mondatot azért a győztes is megér: a Suns legjobbja, Devin Booker lett 37 ponttal, amiből 21-et az utolsó negyedben utalt ki a vendégeknek.

Szintén nyugadton a Utah Jazz a Minnesota legyőzésével 2008 után első ízben nyerte meg újra az Észak-nyugati csoportot.

Keleten kikapott a címvédő Cleveland Cavaliers, méghozzá hazai pályán az Atlantától. A Hawks legjobbja a 22 pontjából 15-öt az utolsó negyedre tartogató Tim Hardaway Jr. volt. Valami nincs rendben a Cavsnél: amikor már bizonyossá vált a veresé, LeBron James a társaktól távolabb, egyedül ücsörgött.

Eredmények:
Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 120-99
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 120-113
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 98-93
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 122-106
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 89-102
Houston Rockets - Detroit Pistons 109-114
Memphis Grizzlies - New York Knicks 101-88
Toronto Raptors - Miami Heat 96-94
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 100-114