Harden lemosta a pályáról Westbrookot a rájátszás rajtján

Oklahoma City Thunder v Houston Rockets - Game One GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
HOUSTON, TX - APRIL 16: James Harden #13 of the Houston Rockets drives past Andre Roberson #21 of the Oklahoma City Thunder for a layup during the first quarter during Game One of the first round of the Western Conference 2017 NBA Playoffs at Toyota Center on April 16, 2017 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Bob Levey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy mérkőzéssel folytatódott az NBA rájátszása, három hazai és egy meglepő vendég sikerrel. A várva várta Harden-Westbrook csata meglehetősen egyoldalúan alakult.

Magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel folytatódott az NBA rájátszása, a Keleti és a Nyugati főcsoportban is két-két mérkőzést játszottak, mindkét konferenciában pályára lépett az 1. és a 3. kiemelt.

A figyelő tekintetek többsége nyugatra, azon belül is Houstonra szegeződött, ahol a konferencia harmadik legjobb csapata, a Rockets az alapszakaszban hatodik helyen végző Oklahoma City Thundert fogadta. Mindkét gárdában egy-egy hatalmas, az év legjobbja, azaz az MVP-címre is esélyes játékos lépett parkettre. A hazaiaknál James Harden, míg a vendégeknél a korszakos rekordot felállító Russel Westbrook.

Az első 20 percben szépen eljátszottak egymással:

A meccs aztán meglehetősen egyoldalúra sikeredett, minden szempontból. Félidőben ugyan még csak öt ponttal vezetett a Rockets, a nagyszünet után viszont a texasiak állva hagyták az OKC, és végül 31 ponttal nyertek.

A két sztár külön csatája sem lett szorosabb: Harden 37 pontig, míg Westbrook "csak" egy 22 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutott.

Később már csak Harden játszadozott:

A másik nyugati meccsen az első helyen kiemelt Golden State Warriors fogadta a Portland TrailBlazerst. A vendégeknél hiába parádézott a 41 pontig jutó CJ Collum, egyedül kevés volt az oaklandiek sztárjai ellen. Kevin Durant 32 pontot és 10 lepattanót, Steph Curry 29 pontot, Draymond Green pedig 19 pontot és 12 lepattanót tett a közösbe.

Keleten elveszítette pályaelőnyét az első helyen kiemelt Boston Celtic, miután a 30 pontig jutó Jimmy Butler vezérletével a nyolcadikként a playoffba jutó Chicago Bulls győzni tudott az első meccsen.

Aki az ilyeneket bedobja, az megérdemli a győzelmet:

A másik keleti párharcban a Washington, ha szoros meccsen is, de megőrizte pályaelőnyét, főként a nagyot játszó - 32 pont, 14 assziszt - John Wallnak köszönhetően.

Eredmények:
Keleti főcsoport
Boston Celtics (1. kiemelt) - Chicago Bulls (8.) 102-106
az állás 1-0 a Bulls javára
Washington Wizards (3.) - Atlanta Hawks (6.) 114-107
az állás 1-0 a Wizards javára

Nyugati főcsoport
Golden State Warriors (1.) - Portland TrailBlazers (8.) 121-109
az állás 1-0 a Warriors javára
Houston Rockets (3.) - Oklahoma City Thunder (6.) 118-87
az állás 1-0 a Rocketes javára