Majdnem minden borult a draft első napján

NFL Draft GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
PHILADELPHIA, PA - APRIL 27: (L-R) Deshaun Watson of Clemson poses with Commissioner of the National Football League Roger Goodell after being picked #12 overall by the Houston Texans during the first round of the 2017 NFL Draft at the Philadelphia Museum of Art on April 27, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Browns háromszor is választhatott az első körben, de irányító nem volt a játékosok közt. A legjobbnak tartott quarterback, Mitch Trubisky Chicagóba került, az Oakland Raiders választottja pedig épp egy nemierőszak-botránnyal került reflektorfénybe.

A megjósolt forgatókönyvek közül szinte semmi nem jött be a 2017-es NFL draft első napján, kivéve talán az először kiválaszott játékos személyét. Ahogy azt szinte mindenki megjósolta, a Cleveland Browns ugyanis lecsapott Myles Garrettre, a Texas A&M Aggies defensive endjére.

Az irányítókérdés ugyanakkor nem oldódott meg megnyugtatóan Clevelandben, hiszen a Chicago Bears feljött a második helyre, és ott azonnal kihúzták a North Carolina Tar Heels egykori játékosát, a Jay Cutler utódjának szánt Mitchell Trubiskyt, akit legtöbben szintén a Cleveland Brownsba jósoltak.

A Browns ezzel együtt nem járt olyan rosszul, hiszen a csapat a cseréknek köszönhetően háromszor is választhatott az első körben. Garrett mellett a Michigan Wolverinesről érkező defensive backet, Jabrill Pepperst, illetve a Miami Hurricanes tight endjét, David Njokut húzták a 25. és a 29. helyen.

Az első körben

Trubiskyvel együtt három irányító

talált gazdára. A Kansas City Chiefs mindenki meglepetésére egészen a tizedik helyre cserélt fel, hogy lecsapjon Patrick Mahomesre, a Texas Tech Red Raiders egykori játékosára, a Houston Texans pedig abban a Deshaun Watsonban vélte megtalálni a jövő játékosát, aki januárban egyetemi bajnok lett a Clemson Tigers színeiben.

Deshaun Watson lehet a hiányzó láncszem Houstonban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Elsa

A meglepő választások közé tartozik a Titans ötödik pickje, akik a Western Michigan elkapóját, Corey Davist húzták. A futószörny Leonard Fournette Jacksonville-be került, míg a draft másik kiemelkedő futótehetsége, a Stanfordról érkező Christian McCaffrey Cam Newton játszótársa lesz a Carolina Panthersben.

Christian McCaffrey a Panthersé lett

A Florida State running backjét, Dalvin Cookot viszont nem választotta ki senki az első körben, ahogy DeShone Kizert sem, a Notre Dame egykori irányítóját sem, pedig többen még Trubiskynél is jobbnak tartották őt.

J.J. Watt öccse, T.J. Watt linebacker a Pittsburgh Steelersé lett: ez azért is érdekes, mert a két csapat 2017 karácsonyán egymás ellen lép majd pályára.

Az Alabama Crimson Tide balhés linebackere, Reuben Foster úgy tűnt, hogy kicsúszik az első körből, de az első körbe visszacserélő San Francisco 49ers végül utolsó előttiként elvitte a játékost. Még nagyobb kérdőjel az Oakland Raiders választása, akik Gareon Conleyt, az Ohio State Buckeyes cornerbackjét szemelték ki. Conley egy nemierőszak-balhéba keveredett néhány nappal a draft előtt: ugyan letartóztatás és vádemelés nem történt, de a vizsgálat még tart, és az ilyesmi általában óvatosságra inti az NFL-csapatokat.

Az első körében kiválasztott játékosok teljes névsora

1 Cleveland Browns Myles Garrett DE Texas A&M
2 Chicago Bears Mitchell Trubisky QB North Carolina
3 San Francisco 49ers Solomon Thomas DE Stanford
4 Jacksonville Jaguars Leonard Fournette RB LSU
5 Tennessee Titans Corey Davis WR Western Michigan
6 New York Jets Jamal Adams S LSU
7 Los Angeles Chargers Mike Williams WR Clemson
8 Carolina Panthers Christian McCaffrey RB Stanford
9 Cincinnati Bengals John Ross WR Washington
10 Kansas City Chiefs Patrick Mahomes II QB Texas Tech
11 New Orleans Saints Marshon Lattimore CB Ohio State
12 Houston Texans Deshaun Watson QB Clemson
13 Arizona Cardinals Haason Reddick LB Temple
14 Philadelphia Eagles Derek Barnett DE Tennessee
15 Indianapolis Colts Malik Hooker S Ohio State
16 Baltimore Ravens Marlon Humphrey CB Alabama
17 Washington Redskins Jonathan Allen DE Alabama
18 Tennessee Titans Adoree' Jackson CB USC
19 Tampa Bay Buccaneers O. J. Howard TE Alabama
20 Denver Broncos Garrett Bolles OT Utah
21 Detroit Lions Jarrad Davis LB Florida
22 Miami Dolphins Charles Harris DE Missouri
23 New York Giants Evan Engram TE Ole Miss
24 Oakland Raiders Gareon Conley CB Ohio State
25 Cleveland Browns Jabrill Peppers S Michigan
26 Atlanta Falcons Takkarist McKinley OLB UCLA
27 Buffalo Bills Tre'Davious White CB LSU
28 Dallas Cowboys Taco Charlton DE Michigan
29 Cleveland Browns David Njoku TE Miami ACC
30 Pittsburgh Steelers T. J. Watt LB Wisconsin
31 San Francisco 49ers Reuben Foster LB Alabama
32 New Orleans Saints Ryan Ramczyk OT Wisconsin

A draft második köre magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdődik. A legjobb játékosokról készült összeállításunk az alábbi cikkekben érhetőek el: