Vágólapra másolva!
Csapatra talált a súlyosan sérült tight end, Jake Butt is, a Steelers pedig irányítót is húzott a 2017-es NFL draft harmadik napján.

A 2017-es NFL draft harmadik, egyben utolsó napján is akadtak érdekes választások. A korábban elsőkörösnek jósolt, aztán a sérülése miatt az ötödik körig csúszó Jake Buttnak, a Michigan Wolverines tight endjének végül a Denver Broncos szavazott bizalmat. Ugyan Butt biztosítást kötött saját magára, amelynek értelmében ahány hellyel lejjebb csúszott a drafton, annyiszor tízezer dollárt kap, még így is rosszul járt az első körben kiválasztott játékosokhoz képest. A Broncos viszont Butt felgyógyulása esetén egy remek tight endet szerzett az ötödik kör első választási lehetőségével.

Idén a Denver Broncos választhatott legutoljára, vagyis ők húzhatták ki azt a játékost, aki a draftok hagyománya szerint a kevéssé megtisztelő Mr. Irrelevant címet kapja. 2017 Mr. Irrelevantja nem más lett, mint Chad Kelly, az Ole Miss Rebels egykori QB-je, aki egyébként a legendás Buffalo Bills-irányító, Jim Kelly unokaöccse.

Az ifjabbik Kelly a sérüléseinek, és a balhés természetének köszönhetően csúszott idáig: ezek nélkül sokan első-második körös kalibernek tartják, úgyhogy benne van a pakliban, hogy Butt mellett a Broncos ezzel a választási lehetőséggel is nagy fogást csinált.

A Pittsburgh Steelers végül a negyedik körben választotta ki Joshua Dobbs irányítót (Tennessee Volunteers), aki szándékuk szerint Ben Roethlisberger utódja lehet. A Buffalo Bills és a Detroit Lions is egy-egy irányítóval gazdagította a csapatnévsort: a Bills Nathan Petermant (Pittsburgh Panthers) húzta, a Lions választottja pedig Brad Kaaya (Miami Hurricanes) lett. A sokat csúszó running back, Samaje Perine végül a Washington Redskinsben kötött ki, míg a szintén jóval előrébb rangsorolt elkapó, Dede Westbrook a Jacksonville Jaguars játékosa lett.