Anyagyilkossággal vádolják a volt NFL-játékost

Atlanta Falcons Practice GettyImageRank3 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL Atlanta Falcons
HOUSTON, TX - FEBRUARY 02: A view of footballs with Atlanta Falcons logo along with the Super Bowl LI logo during practice on February 2, 2017 in Houston, Texas. Tim Warner/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A család szerint egy NFL-meccsen elszenvedett fejsérülés miatt lett mentálisan instabil az egykori Colts-játékos, De'Von Hall. A játékos a vád szerint áprilisban szó szerint agyonverte édesanyját.

Édesanyja meggyilkolásáért vádolják az egykori Indianapolis Colts-, és Tampa Bay Buccaneers-safetyt, De'Von Hallt.

Hall április végén szó szerint félholtra verte édesanyját, a rendőrök pedig csak sokkolóval tudták ártalmatlanná tenni a dühöngő férfit. Az egykori játékos édesanyja néhány nappal később belehalt a sérüléseibe.

Hallt azonnal őrizetbe vették, néhány napja pedig a vádemelés is megtörtént.

A 29 éves Hall a Utah State University játékosaként kezdte a pályafutását, majd 2009-ben draftolatlanul került a Minnesota Vikingshoz, ahonnan még a holtszezonban elküldték. Ezek után megfordult az Indianapolis Colts és a Tampa Bay Buccaneers soraiban is, de sehol sem talált csapatot, és a kanadai amerikaifutball-ligának (CFL) sem kellett.

De'von Hall a Buccaneers játékosaként

Hall leginkább azért lett sikertelen az NFL-ben, mert minden csapata úgy emlékszik vissza rá, mint egy kezelhetetlen személyiségre. Az egyik Buccaneers-beli csapattársa például elmesélte, hogy Hall órákon át volt képes állni a csapat konferenciatermében, és bámulni a falat. Mások arra emlékeztek, hogy Hall betegesen zárkózott volt, és szinte egyáltalán nem kommunikált a csapattársaival.

A családtagok azt is elárulták, hogy Hall a saját nagyapja temetésén sem viselkedett normálisan: egész idő alatt mindkét karjával a levegőben sikoltozott, mintha hullámvasúton lenne.

Hall családja az NFL-t tartja felelősnek a játékos állapotáért: szerintük egy, a Colts soraiban 2009-ben elszenvedett sérülés után kezdett a férfi igazán furcsán viselkedni.

Az egykori játékos rokonai teljesen biztosra veszik, hogy Hall még csak tudatában sincs, hogy a saját édesanyját gyilkolta meg, annyira zavart az elméje. „Az NFL-nek ideje lenne összeszednie magát, és megfelelően kezelni a De'Vonhoz hasonló srácokat" – nyilatkozta Hall nagybátyja a New York Timesnak.