Klubot vált az NBA egyik legnagyobb sztárja

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE BASKETBALL
(FILES) This file photo taken on September 26, 2016 shows Carmelo Anthony arriving for a press conference during the New York Knicks Media Day in White Plains, New York. New York Knicks star Carmelo Anthony is poised to join the Oklahoma City Thunder in a deal which will send two players heading the other way, multiple US media reports said on September 23, 2017. Anthony, 33, who joined the Knicks in 2011 after eight seasons in Denver, will join Oklahoma City while Enes Kanter and Doug McDermott move to New York. / AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ
Vágólapra másolva!
Carmelo Anthony hét év után elhagyja a New York Knicks csapatát, és az új szezonban már az Oklahoma City Thundert fogja erősíteni. A nem éppen egyszerű tranzakció végére hétfőn kerül pont.

Az ESPN amerikai híroldal az NBA-ből származó forrásokra hivatkozva tényként közli, hogy a háromszoros olimpiai bajnok, tízszeres All-Star-válogatott Carmelo Anthony hétfőn aláírja a klubváltásáról szóló papírokat, és még aznap meg is tartja első sajtótájékoztatóját, új csapata, az Oklahoma City Thunder színeiben.

A Knick a 33 éves sztárért cserébe a török centert, Enes Kantert, a csatár Doug McDermottot és egy második körös draftjogot kap.

Anthony már a szezon végén jelezte, hogy nem szeretne tovább New Yorkban maradni, ahová 2011-ben szerződött a Denver Nuggetstől.

Anthony első meccs előtti bemutatása a Madison Square Gardenben:

A klubváltást viszont nehezítette, hogy még két évig élő szerződése volt a Knicksszel, ami 54 millió dollárról szólt, illetve, hogy a szerződésében volt egy záradék, aminek az értelmében nem lehetett ők akárhová elcserélni.

Anthony nem is csinált titkot belőle, hogy ő csak komoly, bajnokesélyes csapathoz hajlandó menni. Így a Kyrie Irving nélkül maradó Cleveland Cavaliers, a Chris Paullal erősítő Houston Rockets, és a jó barátját, az előző idény MVP-jét foglalkoztató Oklahoma City Thunder jöhetett szóba. Csábító opció volt a CJ McCollum, Damian Lillard, Jusuf Nurkic trióhoz való csatlakozás is, azonban Anthony nem akart az Államok egyik végéből a másik - azaz New Yorkból Portlandbe költözni.

Carmelo Anthony top 10 játéka New Yorkban:

Houston azért esett kútba, mert a Knicks nem akarta a nyakába venni az egyik cserealapként felkínált Ryan Anderson három évre szóló 60 millió dolláros szerződését. Clevelandből Iman Shumpert és Channing Frye érkezett volna, ott viszont a veterán minimumon hasalt el az üzlet - így maradt a Thunder.

Az OKC kezében pedig több adu is volt. Egyrészt, hogy a nyáron Westbrook mellé megszerezték Paul George-ot.

All-Star-verseny:

Másrészt pedig a klubvezetés nagyon jóban van a New York-iakkal, lévén tíz évvel ezelett a mostani oklahomai klub második embere, Troy Weaver éppen azt a Scott Perryt váltotta, aki most a Knicks helyettes igazgatója. Ráadásul az OKC bevállalta a 134 milió dolláros fizetési keretet, amivel 27,8 millió dollár luxus adó jár. Cserébe talán sikerült elérniük, hogy a jövőre szabadügynökké váló Westbrook, George duó ne igazoljon el máshová.

De ez már a következő holtidény sztorija lesz. Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy Anthony hétfőn átesik az orvosi vizsgálaton, aláírja a szerződését, kedden pedig megkezdi a felkészülést az Oklahoma City Thunderrel, amelyik így valóban a bajnokság egyik esélyese, és a címvédő Golden State Warriors első számú kihívója lett Nyugaton.