Az NBA zsákolókirálya lett a világ legjobb szárnysegédje

2018 Verizon Slam Dunk Contest GettyImageRank2 People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Basketball - Sport Receiving USA California City Of Los Angeles Three People Photography Staples Center Utah Jazz - Basketball Team NBA NBA Pro Basketball Slam Dun
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 17: Donovan Mitchell #45 of the Utah Jazz (C) accepts the trophy for the 2018 Verizon Slam Dunk Contest at Staples Center on February 17, 2018 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donovan Mitchell, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) újonca nem akármilyen gesztust tett egy Salt Lake City-i gimnazista fiúnak.

A Utah Jazz játékosának fantaszikus éve van és jó esélye van az Év Újonca-díj elnyerésére is, ráadásul a múlt hétvégén megrendezett All-Star gála zsákolóversenyét is behúzta.

Nem sokkal később egy rajongója küldött neki egy üzenetet, amiben arra volt kíváncsi, tud-e a játékos segíteni neki abban, hogy szerezzen neki két ingyen jegyet a soron következő hazai Jazz-meccsre. És hogy miért? Azért, mert a gimnazista fiú így szerette volna elhívni randevúra az egyik osztálytársnőjét.

Donovan a szokásos sztárallűrök helyett gyakorlatilag azonnal válaszolt a kérésre, amiben arra kérte a fiút, legyen türelemmel, megnézi, mit tehet. Majd nem sokkal később jött az újabb üzenet:

21 éves és abszolút nincs elszállva magától, ráadásul közvetlen a rajongóival és segít is nekik. Nem csak a pályán, de azon kívül is megállja a helyét.