Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors 110-97-re nyert a San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így már 3-0-ra vezet a Nyugati főcsoport negyeddöntőjének négy győzelemig tartó párharcában.

A vendégek legjobbja Kevin Durant volt 26 ponttal és 9 lepattanóval. A texasiak kispadján a másodedző Ettore Messina ült, Gregg Popovich vezetőedző felesége halála miatt hiányzott.

A Golden State Warriors hárommal vezet a San Antonio ellen a rájátszásban Forrás: AFP/2018 Getty Imges/Ronald Cortes

A Spurshöz hasonlóan 3-0-ás hátrányba került a Portland Trail Blazers, miután simán kikapott New Orleansban: a Pelicansban Anthony Davis továbbra is ellenállhatatlanul játszik, ezúttal 28 pont és 11 lepattanó került a neve mellé, ráadásul a 30 pontos Nikola Mirotic személyében méltó társa is volt a parketten.

A San Antonio és a Portland számára rossz hír, hogy az NBA történetében még nem történt fordítás 0-3-ról, 127 ilyen párharc volt eddig.

A Philadelphia 76ersbe visszatért arccsont-sérüléséből Joel Embiid, aki maszkban lépett parkettre a Miami Heat otthonában, s 23 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez, melynek köszönhetőn együttese visszavette a pályaelőnyt.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:

Kelet:
Miami Heat-Philadelphia 76ers 108-128
A párharc állása: 2-1 a Philadelphia javára.

Nyugat:
New Orleans Pelicans-Portland Trail Blazers 119-102
A párharc állása: 3-0 a New Orleans javára.


San Antonio Spurs-Golden State Warriors 97-110
A párharc állása: 3-0 a Golden State javára.